ALEGERI PNL 2021 Ultimele calcule înainte de Congresul de sâmbătă: pe câte voturi se bazează Cîţu şi Orban

Liberalii mai au 3 zile până la Congresul de sâmbătă, când îşi vor vota următorul preşedinte de partid, iar cei doi candidaţi âşi fac ultimele calcule pentru a vedea pe ce voturi se bazează, avantajul lui Florin Cîţu fiind cât se poate de evident.

21 sept. 2021, 20:31
ALEGERI PNL 2021 Ultimele calcule înainte de Congresul de sâmbătă: pe câte voturi se bazează Cîţu şi Orban

ALEGERI PNL 2021. Congresul PNL se va desfăşura sâmbătă, în Pavilionul Central al Romexpo, iar avantajul premierului Florin Cîţu în faţa preşedintelui în funcţie Ludovic Orban pare unul detaşat.

Asta pentru că 28 de filiale au votat doar moțiunea premierului, potrivit centralizărilor de până acum. Doar de aici, Florin Cîțu are aproape 3.000 de delegați, mai exact 2.995. Dintr-un total de 48 de filiale, 28 dintre cele cu număr mare de delegaţi au votat doar Cîțu. Iar din 5.001 de delegați, premierul are deja de partea lui aproape 3.000.

28 de filiale au votat doar moțiunea lui Cîțu

Bacău, Botoșani, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui, Sector 2, Sector 4, Sector 6.

Număr total delegați: 2.995

12 filiale au votat ambele moțiuni. Asul din mâneca lui Cîțu: 40 de filiale

Pe de altă parte, sunt 12 filiale care au votat ambele moțiuni. În felul acesta, Florin Cîțu ajunge la 40 de filiale care îl susțin. Şi aici avantajul este clar al lui Florin Cîțu, pentru că Alba, Vâlcea și alte câteva filiale vor merge doar cu Florin Cîțu, în timp ce Orban va mai rupe câteva voturi. Iată care sunt filialele care au votat pentru ambele filiale: Arad, Bihor, Giurgiu, Covasna, Harghita, Vâlcea, Sector 1, Alba, Caraș- Severin, Iași, Tulcea, Brăila, potrivit Stiripesurse.

Citeşte şi: Raed Arafat i-a informat pe liderii PNL în ce condiţii pot desfăşura Congresul cu 5.000 de participanţi

ALEGERI PNL 2021. Orban are de partea sa sub 1.000 de delegaţi la Congresul de sâmbătă

Număr total delegați: 1.237

Număr total filiale care au votat moțiunea lui Florin Cîțu: 40

8 filiale au votat doar Ludovic Orban

Există și filialele care au votat doar moțiunea actualului șef al PNL, dar în total, sunt 769 de delegați, dintr-un total de 5.001. În cifre Orban are sigure de partea sa doar 1/6 din voturi care vin din: Argeș, Bistrița-Năsăud, Brașov, Dîmbovița, Vrancea, Sector 5, Sector 3, Diaspora.

Număr delegați: 769

Număr total filiale care au votat moțiunea lui Ludovic Orban: 20

Citeşte şi: Vlad Voiculescu reacţionează după ce DNA a anunţat că anchetează achiziţia vaccinurilor: „Românii trebuie să știe cum a decis Guvernul să le administreze banii în pandemie”

Orban, întrebat dacă renunţarea la Florin Cîţu nu ar fi o concesie făcută USR PLUS: Ce este mai important? Să asigurăm României un Guvern cu o majoritate coerentă sau să fim orgolioşi? Cîţu mai poate fi premier doar cu sprijinul PSD

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, marţi seară, întrebat dacă plecarea lui Florin Cîţu din postul de premier n-ar fi o concesie făcută USR PLUS, că pentru România e mai importantă asigurarea unei majorităţi coerente decât orgoliile. Totodată, Orban consideră că Florin Cîţu mai poate fi premier doar cu sprijinul PSD.

”Ce este mai important? Să asigurăm României un Guvern cu o majoritate parlamentară coerentă, care are un program de guvernare, sau să fim orgolioşi şi să nu acceptăm astfel de condiţii? Problema e simplă. Dacă vrem să refacem coaliţia trebuie să ne aşezăm la masă şi să ajungem la o înţelegere cu USR PLUS ţinând cont de poziţiile părţilor. Cîţu mai poate fi premier doar cu sprijinul PSD, ceea ce ar fi o catastrofă şi pentru PNL şi pentru România”, a declarat şeful PNL Ludovic Orban la TVR1.

Întrebat dacă după congresul PNL va avea acelaşi punct de vedere cu preşedintele Klaus Iohannis în privinţa numelui viitorului premier, Orban a răspuns afirmativ, dând de înţeles că el ar urma să fie susţinut pentru această funcţie.

”Discutăm după Congres. Nu uitaţi că am fost desemnat premier de trei ori de Iohannis. Şi presedintele m-ar fi desemnat şi a patra oară după alegeri dacă la discuţiile din coaliţie am fi căzut de acord pe numele Ludovic Orban”, a mai spus liderul PNL.
De asemenea, Orban a precizat că preşedintele Klaus Iohannis ar trebui să ţină cont de interesele PNL, adăugând că este necesar dialogul între părţi, pentru a se ajunge la decizii comune.