ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Ce salarii au prezidenţiabilii. Cât câştigă Ponta, Macovei, Iohannis, Udrea, Ghişe

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Pretendenţii la funcţia supremă în stat nu au o situaţie materială foarte proastă. Dimpotrivă, cei mai mulţi o duc foarte bine, au proprietăţi imobiliare cu mult peste medie, case, vile, maşini, dar şi conturi babane în bănci sau acţiuni la diverse companii.

11 sept. 2014, 05:18
ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Ce salarii au prezidenţiabilii. Cât câştigă Ponta, Macovei, Iohannis, Udrea, Ghişe

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. În plus, dincolo de acestea, au şi salarii bune la posturile pe care le ocupă în acest moment. Mulţi câştigă cu mult peste media salarială a ţării, iar unii au venituri salariale la care unii nici măcar nu visează.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Câte proprietăţi au candidaţii: Iohannis se bate cu Tăriceanu, dar altul e lider

RomaniaTV.net vă prezintă ce salarii lunare au candidaţii la prezidenţiale în funcţiile pe care le ocupă în prezent. Mai precis, ne referim la veniturile salariale obţinute din serviciile pe care le ocupă în mod curent, nu din afaceri, nu din diferite tipuri tranzacţii. Şi mai exact, este vorba despre salariile din 2013, incluse în ultimele declaraţii de avere. Iar mulţi dintre ei au şi acum aceste salarii.

Dintre cei doisprezece pretendenţi la fotoliu de preşedinte, nu sunt publice date despre Gheorghe Funar şi Szilagyi Zsolt, candidatul PPMT, întrucât aceştia nu şi-au depus declaraţiile de avere.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014: Pretendenţii la funcţia supremă au peste 7 milioane de lei în conturile din bănci

Dintre ceilalţi prezidenţiabili – Klaus Iohannis, Elena Udrea, Victor Ponta, Călin-Popescu Tăriceanu, Kelemen Hunor, Dan Diaconescu, Monica Macovei, Corneliu Vadim Tudor, Ioan Ghişe şi William Brânză – cel mai mare salariu l-a încasat Corneliu Vadim Tudor, din funcţia de europarlamentar.

Vadim s-a bucurat de un venit salarial de mii de euro, aferent sumei de 27.400 de lei pe lună.

Următoare poziţie este ocupată tot de un europarlamentar. Monica Macovei, candidat independent, încasează un salariu aferent sumei de 27.200 de lei.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014: Cine este prezidenţiabilul cu cele mai tari maşini. Ce parc auto au candidaţii

După cei doi, care au salarii mari fiind plătiţi de Parlamentul European, vin prezidenţiabilii care obţin salarii de la diferite instituţii din România.

Astfel, pe a treia poziţie se plasează premierul României. Victor Ponta câştigă 6.200 de lei pe lună, el fiind îndeaproape urmat de Ioan Ghişe şi William Brânză. Ghişe, independent, are un venit salarial de 5.638 de lei, în timp ce Brânză, care e susţinut de Partidul Ecologist Român, are un salariu de 5.156 de lei pe lună.

Urmează trei prezidenţiabili, care obţin retribuţii între 4 şi 5 mii de lei pe lună. Aceştia sunt: Călin-Popescu Tăriceanu (PLR), cu 4.910 lei, Kelmen Hunor (UDMR), cu 4.575 lei şi Elena Udrea (PMP), cu 4.003 lei.

De asemenea, pe ultimele poziţii se plasează Klaus Iohannis (ACL), cu un salariu de 3.320 lei şi Dan Diaconescu, care a obţinut un salariu lunar de 1.500 de lei, de la Oglinda TV.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014: Câte terenuri au pretendenţii la scaunul lui Băsescu. Independenţii fac legea