ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Câte proprietăţi au candidaţii: Iohannis se bate cu Tăriceanu, dar altul e lider

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. După cum se ştie deja, Klaus Iohannis, candidatul ACL la alegerile prezidenţiale, este un om înstărit, cel puţin din perspectiva proprietăţilor imobiliare. Potrivit declaraţiei sale de avere, Iohannis deţine şase locuinţe. Totuşi, el este întrecut de un alt pretendent, cu mult peste oricare alt prezidenţiabil.

04 sept. 2014, 07:21
ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Câte proprietăţi au candidaţii: Iohannis se bate cu Tăriceanu, dar altul e lider

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. RomaniaTV.net vă prezintă situaţia imobiliară a celor 12 pretendenţi la prima funcţie din stat. Vă arătăm câte locuinţe au aceştia, câte apartamente, case, case de vacanţă, dar şi câte imobile sau spaţii comerciale şi spaţii de producţie.

Din cei 12 pretendenţi, doi nu şi-au prezentat datele privind propria avere (Gheorghe Funar şi candidatul PPMT, Szilagzi Zsolt), iar Corneliu-Vadim Tudor nu are nicio proprietate imobiliară. Din cei nouă rămaşi (Klaus Iohannis, Victor Ponta, Monica Macovei, Elena Udrea, Călin-Popescu Tăriceanu, Kelemen Hunor, Dan Diaconescu, Ioan Ghişe, William Brânză), nici unul nu are mai puţin de două proprietăţi imobiliare.

Pretendenţii la funcţia supremă au peste 7 milioane de lei în conturile din bănci

Dar iată cum arată topul bogaţilor, ierarhia candidaţilor bogaţi în proprietăţi imobiliare. Şi, de evidenţiat, fotoliul de lider nu este ocupat de primarul Sibiului.

1. Dan Diaconescu, PP-DD

Afaceristul şi omul de televiziune Dan Diaconescu nu deţine nicio locuinţă personală, nu are apartamente şi nicio casă. În schimb, are şapte spaţii de producţie, şase cumpărate în aceeaşi zi, pe 14 septembrie 2009, iar ultimul o lună şi ceva mai târziu. Această zi de 14 septembrie 2009 a fost una excelentă pentru cel care a căutat-o ani întregi pe Elodia. Tot în această zi norocoasă de septembrie, Diaconescu a mai achiziţionat şi nouă terenuri.

Mai mult, dincolo de acestea, Diaconescu a vândut anul trecut 10 imobile, toate în luniule iunie, iulie şi august. Şi a încasat 1.754.945 euro pe acestea. Adică, aproape 8 milioane de lei.  

ALEGERI PREZIDENŢIALE. Pretendenţii la scaunul de preşedinte. Cine vrea să îi ia locul lui Traian Băsescu

2. Klaus Iohannis, ACL

Propunerea liberalilor şi a democrat-liberalilor pentru fotoliul de preşedinte a investit pe piaţa imobiliară, pe segmentul rezidenţial. În total, acesta deţine şase locuinţe, trei apartamente şi trei case de vacanţă, toate în Sibiu. Şi toate sunt deţinute în coproprietate cu soţia sa.

3. Călin-Popescu Tăriceanu, PLR

Fostul premier stă şi el destul de bine la acest capitol. Tăriceanu are cinci proprietăţi imobiliare, patru apartamente şi o casă de vacanţă, ele fiind situate în Bucureşti şi Constanţa. Niciuna din locuinţe nu are sub 100 de metri pătraţi.

4. Monica Macovei, independent

Şi europarlamentarul Monica Macovei are o situaţie imobiliară demnă de lăudat. Ea are cinci proprietăţi imobiliare, la fel ca precedentul pretendent. Dar niciuna nu se ridică la înălţimea caselor lui Tăriceanu. Nici pe departe! Monica Macovei are trei apartamente, toate în Bucureşti şi toate cu suprafeţe reduse (30,47 metri pătraţi, 50,47 metri pătraţi, 66,35 metri pătraţi), o casă în Corbeanca (202 metri pătraţi) şi o casă de vacanţă în Constanţa (42,58 mp).

Mircea Toader (PDL): Cristian Diaconescu este o dezamăgire, Monica Macovei – o surpriză neplăcută

5. Victor Ponta, PSD

Premierul are şi el linişte la bătrâneţe, cel puţin în ceea ce priveşte starea sa locativă. Liderul PSD are patru proprietăţi imobiliare, trei apartamente în Bucureşti şi o casă în judeţul Gorj. Unul din apartamente este deţinut în co-proprietate cu Daciana Sârbu.

6. William Brânză, PER

William Brânză deţine, potrivit declaraţiei de avere din 2012, la încheierea mandatului de deputat, un apartament în Câmpina, două spaţii comerciale-de producţie în Ploieşti şi unul în Bucureşti, toate trei cotă- parte 50%. Dar, subliniem, aceste date sunt din 2012, fiind ultima declaraţie de avere depusă de acesta.

7. Elena Udrea, PMP

Candidatul Partidului Mişcarea Populară deţine două case de locuit, în Ilfov, Bucureşti, dar şi un apartament, care se află tot în Bucureşti. În plus, mai deţine un sfert şi dintr-un imobil, imobil ce are  o suprafaţă de 635 metri pătraţi şi pe care l-a obţinut în urma partajului.

8. Kelemen Hunor, UDMR

Deşi are o conduită mai rezervată, nici liderul UDMR nu stă deloc rău la averea imobiliară. Nici excepţional, ca Diaconescu sau Tăriceanu, dar nici foarte slab. Kelemen Hunor deţine trei case de locuit, una în Cluj, iar celelalte în Harghita. Două sunt deţinute în coproprietate.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. De ce a preferat-o Traian Băsescu pe Elena Udrea. Scenariul Tăriceanu

9. Ioan Ghişe, independent

Ioan Ghişe are două locuinţe. Mai exact, fostul liberal Ioan Ghişe deţine o jumătate dintr-o casă de locuit de 40 de metri pătraţi şi care este situată Braşov. De asemenea, mai deţine o treime dintr-o altă casă, care are 147 mp, localizată în Cluj, şi pe care a obţinut-o prin moştenire.


loading...
Partenerii noștri