ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Dragnea: Reacţia lui George Maior poate să fie una firească, e decizia dumnealui

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Reacţia şefului SRI, George Maior, conform căreia acesta nu este interesat de un viitor rol de premier, poate să fie una firească, fiind decizia sa, a declarat miercuri preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea.

05 nov. 2014, 13:30
ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Dragnea: Reacţia lui George Maior poate să fie una firească, e decizia dumnealui

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. „Nu mi se pare în niciun fel (n.r. reacţia lui Maior). Eu v-am spus ieri, a fost o discuţie pe care Victor Ponta a avut-o împreună cu noi în coaliţie, a spus care ar fi posibile variante de prim-ministru. Reacţia d-lui George Maior poate să fie o reacţie firească, este decizia dumnealui. (…) Eu nu am fost la acea discuţie„, a declarat Dragnea la sediul central al PSD.

Directorul SRI, George Maior, reafirmă că după învestirea noului preşedinte al României îşi va prezenta mandatul spre evaluare şi precizează că până atunci nu este interesat de un anume rol profesional.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014.La momentul învestirii noului preşedinte al României îmi voi prezenta, spre evaluare, mandatul de director al SRI. Este o datorie de onoare şi un obiectiv profesional legitim, după 8 ani în fruntea Serviciului Român de Informaţii. Până la acel moment şi atâta timp cât voi ocupa această funcţie, nu manifest şi nu confirm interesul pentru un anume rol profesional viitor„, precizează Geroge Maior într-un comunicat, a urmare a solicitărilor de a comenta apariţia în spaţiul public a numelui său în legătură cu posibila nominalizare la funcţia de prim-ministru.

Potrivit sursei citate, poziţia oficială a directorului SRI, George Cristian Maior, este „consecventă”, aşa cum a fost exprimată atât public, cât şi în discuţii directe cu principalii beneficiari.

Principala opţiune a coaliţiei de guvernare pentru funcţia de premier după 18 noiembrie este Călin Popescu-Tăriceanu, a anunţat marţi, la Palatul Parlamentului, prim-ministrul Victor Ponta, adăugând că alte variante posibile sunt prim-viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu, şi şeful SRI, George Maior.