ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Prezidenţiabilii au AUR de sute de mii de euro. Cine sunt candidaţii-bijutieri

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Pretendenţii la fotoliul prezidenţial se întrec pe ei, la toate capitolele în ceea ce priveşte averea personală. Fie că vorbim de proprietăţi rezidenţiale, case, apartamente, vile sau de proprietăţi financiare, precum bani, acţiuni, mulţi dintre candidaţi sunt campioni desăvârşiţi în comparaţie cu venitul mediu al celorlalţi români.

17 sept. 2014, 07:49
ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Prezidenţiabilii au AUR de sute de mii de euro. Cine sunt candidaţii-bijutieri

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. RomaniaTV.net vă prezintă lista prezidenţiabililor care deţin obiecte preţioase, precum bijuterii, ceasuri, metale preţioase, lucrări de artă şi de cult, cărţi vechi, colecţii de timbre etc.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Ce salarii au prezidenţiabilii. Cât câştigă Ponta, Macovei, Iohannis, Udrea, Ghişe

Dintre toţi pretendenţii la funcţia supremă în stat, doar cinci deţin astfel de obiecte. Este vorba despre Călin-Popescu Tăriceanu (PLR), Elena Udrea (PMP), Kelemen Hunor (UDMR), Corneliu-Vadim Tudor (independent) şi Dan Diaconescu (PP-DD). Pentru doi, Gheorghe Funar şi Szilagyi Zsolt, candidatul PPMT, nu am găsit date deoarece aceştia nu şi-au publicat declaraţiile de avere. Ceilalţi candidaţi – Klaus Iohannis (ACL), Victor Ponta (PSD), Monica Macovei (independent), Ioan Ghişe (independent) şi William Brânză (PER) – au declarat că nu deţin astfel de obiecte.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014: Pretendenţii la funcţia supremă au peste 7 milioane de lei în conturile din bănci

Aparent surprinzător, cea mai valoroasă colecţie de obiecte preţioase este deţinută de senzaţionalul Dan Diaconescu. El deţine bijuterii în valoare de 400.000 de euro.

Pe a doua poziție, dar la distanță confortabilă, se plasează Călin-Popescu Tăriceanu. Averea lui de obiecte prețioase constă în bijuterii și ceasuri în valoare de 60.000 de euro, dar care aparțin soției.

La rândul ei, Elena Udrea, președintele și candidatul Partidului Mișcarea Populară (PMP), deține bijuterii din aur și argint în valoare de 50.000 de euro.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014: Cine este prezidenţiabilul cu cele mai tari maşini. Ce parc auto au candidaţii

Penultima poziție îi aparține liderului UDMR Kelemen Hunor, care deține tablouri realizate de artiști contemporani, dar fără a le preciza numele. Totuși, colecția sa e estimată la 6.000 de euro.

Ultimul posesor de obiecte prețioase este Corneliu Vadim Tudor. Tribunul că are în posesie o colecție de autografe celebre plus obiecte care au aparținut unor personalități istorice, dar a căror valoare nu este precizată, întrucât sunt ”neevaluate”, după cum declară acesta. Recent însă, Vadim anunţa că îşi vinde colecţia pentru a face rost de bani pentru campania electorală.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014: Câte terenuri au pretendenţii la scaunul lui Băsescu. Independenţii fac legea