ALEGERI PREZIDENTIALE 2019. Iohannis la slujbă cu soţia, Dăncilă în vizită electorală la Buzău

Președintele Klaus Iohannis se află și în acest sfârșit de săptămână acasă, la Sibiu. Șeful statului a participat la slujba de duminică de la biserică, alături de soţia sa. În schimb, Viorica Dăncilă a ales să meargă la Buzău, loc unde s-a impus în primul tur al alegerilor prezidenţiale.

RomaniaTV.net
17 nov. 2019, 07:59

Campania electorală pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale se desfăşuară pe fronturi separate. Preşedintele Klaus Iohannis a participat, duminică, împreună cu soţia sa, Carmen, la slujba de la Biserica Romano-Catolică „Sfânta Treime” din Sibiu.  La ieşirea de la slujbă, au fost primiţi cu aplauze şi s-au fotografiat alături de câţiva copii de la biserică. 

La plecare, preşedintele Iohannis le-a urat celor prezenţi „O duminică plăcută!”, fără a face alte declaraţii.

În schimb, prezidenţiabilul PSD Viorica Dăncilă a fost duminică în vizită electorală la Buzău, având programate discuţii la Primărie, întâlniri cu alegătorii şi vizite la mai multe obiective.

Preşedintele Klaus Iohannis poate face un sigur lucru bun pentru România şi anume ca pe 24 noiembrie, în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, să voteze cu Viorica Dăncilă, a declarat duminică, la Buzău, candidata social-democraţilor.

UPDATE: „Eu cred că Klaus Iohannis poate face un singur lucru bun pentru România, dincolo de vacanţe, dincolo de plimbări, dincolo de sfidări, de aroganţă, poate face un lucru bun pentru Româna: duminică să voteze Viorica Dăncilă”, a spus şefa PSD, la o întâlnire electorală.

Ea a subliniat încă o dată că nu îi este frică de „ameninţările cu procurorii” pentru că nu are nimic de ascuns şi le-a transmis membrilor de partid şi simpatizanţilor din Buzău că pe 24 noiembrie PSD va învinge.

Prezidenţiabilul PSD Viorica Dăncilă i-a transmis, duminică, la Buzău, contracandidatului său Klaus Iohannis, că, ”decât înalt ca bradul şi… leneş, mai bine buturuga mică care va răsturna carul mare”, provocând hohotele de râs ale sălii. 

”Chiar dacă candidatul Iohannis se uită la mine cu dispreţ, mă mai si jigneşte câteodată, se mai sprijină aşa, cu aroganţă, vreau sa-i spun aşa: Decât înalt ca bradul şi… leneş, mai bine buturuga mică care va răsturna carul mare. Doamne ajută! Vctorie”, a spus ea în finalul discursului rostit la întâlnirea electorală care a avut loc la Consiliul Judeţean Buzău.

Dăncilă a preluat pe jumătate o expresie populară, lăsându-şi publicul să o intuiască, ceea ce a provocat hohote de râs în sală, ea limitându-se la a înlocui apoi partea ofensatoare cu cuvântul ”leneş”, ea însăşi zâmbind.