ALEGERI PREZIDENTIALE 2019. Ludovic Orban se autopropune în locul lui Iohannis la o dezbatere cu Dăncilă. Programul lui Iohannis

Premierul Ludovic Orban a afirmat, marţi, că viziunea şi proiectele preşedintelui Klaus Iohannis, candidatul liberalilor la prezidenţiale, trebuie cunoscute de cetăţeni, susţinând că, dacă liderul PSD, Viorica Dăncilă, doreşte o dezbatere, ar trebui să o facă cu el pentru a discuta despre "dezastrul lăsat" în calitate de prim-ministru demis.

12 nov. 2019, 11:42
ALEGERI PREZIDENTIALE 2019. Ludovic Orban se autopropune în locul lui Iohannis la o dezbatere cu Dăncilă. Programul lui Iohannis

ALEGERI PREZIDENTIALE 2019. „Preşedintele este în dialog permanent cu cetăţenii români, este într-o dezbatere permanentă, comunică cu societatea română şi cred că în campanie preşedintele şi candidatul la Preşedinţie, Klaus Iohannis, comunică în mod constant cu cetăţenii. (…) Viziunea, proiectele, soluţiile preşedintelui Iohannis trebuie cunoscute de cetăţenii români pentru ca aceştia să voteze în deplină cunoştinţă de cauză. Dacă vrea doamna Dăncilă să facă dezbateri cu cineva să facă cu mine, să vorbim despre dezastrul pe care l-a lăsat în calitate de premier demis”, a declarat Orban, înainte de şedinţa Biroului Executiv al PNL.

Dăncilă distribuie pe Facebook o postare a lui Iohannis din 2014, când acesta cerea o dezbatere electorală cu Ponta

Întrebat dacă nu este vorba de o dovadă de inconsecvenţă în ceea ce priveşte propriul mesaj din partea lui Klaus Iohannis, el a răspuns: „Este o dovadă de consecvenţă, de susţinere a intereselor cetăţenilor români şi de dialog permanent cu cetăţenii români”.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, referindu-se la invitaţia la dezbateri lansată de liderul PSD, Viorica Dăncilă, că social-democraţii încearcă să atragă atenţia cu tot felul de manevre, subliniind că el se va concentra pe întâlnirile cu alegătorii în campania electorală pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

„Încearcă PSD să atragă atenţia prin tot felul de manevre. Pot să vă spun de pe acum – urmează să discut şi cu colegele şi cu colegii în şedinţa de campanie – că eu mă voi concentra pe întâlnirile cu alegătorii în campania pentru turul doi”, a spus Iohannis, la sediul central al PNL.

 

PSD a solicitat PNL organizarea, de comun acord, a cel puţin două dezbateri între Viorica Dăncilă şi Klaus Iohannis, înaintea turului al doilea al alegerilor prezidenţiale din 24 noiembrie. Solicitarea a fost transmisă prin intermediul unei scrisori adresate şefului de campanie al liberalilor, Dan Motreanu, de către Lia Olguţa Vasilescu, coordonatorul campaniei electorale a PSD.

Şeful campaniei electorale a lui Klaus Iohannis, Dan Motreanu, a declarat, luni seara, că în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale se va merge pe mitinguri şi întâlniri cu organizaţiile liberale şi cu cetăţenii, susţinând că o dezbatere cu Viorica Dăncilă nu trebuie să aibă loc deoarece nu aduce nimic în plus. 

Klaus Iohannis se pregăteşte de mai multe deplasări în ţară în cele două săptămâni de campanie electorală pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale. Programul nu este unul foarte aglomerat preşedintele având timp chiar şi de participarea la eventuale dezbateri cu Viorica Dăncilă.

Astfel, Klaus Iohannis pleacă prin ţară începând cu ziua de vineri, 15 noiembrie. Prima deplasare va fi în Maramureş. A doua zi, sâmbătă, 16 noiembrie, Klaus Iohannis va fi la Bistriţa. Duminică, 17 noiembrie, preşedintele nu are programate deplasări, fiind prima zi în care acesta ar avea timp pentru o dezbatere cu Viorica Dăncilă.

Ultima săptămână de campanie începe cu o deplasare la în Prahova, luni, 18 noiembrie. Marţi, 19 noiembrie, Klaus Iohannis se va afla în Neamţ. Miercuri, 20 noiembrie, este o nouă zi fără deplasări, în care ar putea avea loc o dezbatere cu Viorica Dăncilă, dacă PNL schimbă între timp strategia. Joi, 21 noiembrie, Klaus Iohannis va fi la Galaţi, iar vineri, 22 noiembrie, în ultima zi de campanie, preşedintele va fi la Bacău.