ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019. Persoanele care au votat prin corespondenţă pot verifica online dacă plicurile au ajuns la destinaţie

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a anunţat că alegătorii care au votat prin corespondenţă la prezidenţiale pot verifica online, pe site-ul votstrainatate.ro, dacă plicurile cu votul lor au ajuns la destinaţie.

08 nov. 2019, 18:34
ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019. Persoanele care au votat prin corespondenţă pot verifica online dacă plicurile au ajuns la destinaţie

Persoanele care s-au înregistrat pentru votul prin corespondenţă şi ale căror cereri au fost aprobate pot verifica pe site-ul votstrainatate.ro statusul primirii plicului de către una dintre secţiile din România din cadrul Biroului electoral pentru secţiile de votare din străinătate sau de către o ambasadă ori misiune diplomatică.

AEP precizează că primirea plicului în termen legal confirmă exercitarea dreptului de vot.

Procesul de vot la alegeri prezidențiale 2019 începe duminică, 10 noiembrie 2019, la ora 7:00 și se va încheia la ora 21:00. Prin excepție, votarea în străinătate se desfășoară și în zilele de vineri și sâmbătă, 8 noiembrie și 9 noiembrie. În ziua de vineri, procesul de vot a început la ora locală 12:00 și s-a încheiat la ora locală 21:00, iar în ziua de sâmbătă, votarea începe la ora locală 7:00 și se va încheia la ora locală 21:00.

Vioria Dăncilă anunţă că PSD va contesta votul din diaspora. Care este motivul invocat de social-democraţi


loading...
Partenerii noștri