ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019, TURUL II. Marcel Ciolacu a izbucnit la secţia de vot: Cel puţin votul pentru preşedinte să fie obligatoriu

Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor, a votat duminică la Şcoala generală numărul 5 din Buzău. Liderul PSD a subliniat că votul pentru alegerea preşedintelui ţării ar trebui să fie obligatoriu, astfel încât acesta să fie legitimat de cat mai mulţi români.

24 nov. 2019, 07:49
ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019, TURUL II. Marcel Ciolacu a izbucnit la secţia de vot: Cel puţin votul pentru preşedinte să fie obligatoriu

„Nu cred că nu e important cu cine am votat, cum am votat e previzibil. Important e ca tot mai mulţi români să meargă la vot. Vorbim despre prima funcţie în statul român, avem exemplul celor din diaspora pe care îi felicit personal. Ca la primul tur, de data aceasta Parlamentul României cu toate instituţiile au găsit forma de lege foarte bună pentru ca românii să meargă la vot. E un exemplu de urmat si de noi cei din ţară, cred că ar trebui după aceste voturi o dezbatere foarte serioasă ca cel puţin votul pentru preşedinte să fie obligatoriu astfel încât preşedintele să fie legitimat de cat mai mulţi români”, a spus Marcel Ciolacu, la ieşirea de la urne.

Ciolacu a declarat că votul ar trebui să devină obigatoriu.

„30 de ani pentru mine e o perioadă imensă. Am părul alb, dar pentru o democraţie consolidată înseamnă foarte puţin. M-am referit la votul pentru preşedinte fiind cea mai importantă funcţie, ar fi un început, un exerciţiu şi apoi vedem cum decurge acest exerciţiu şi mergem înainte. Eu personal consider că preşedintele trebuie ales de cât mai mulţi români”, a mai spus preşedintele Camerei Deputaţilor.