Alegeri prezidențiale 2024. Cine îl va urma pe Klaus Iohannis la Cotroceni. Primele pariuri oficiale

Se apropie alegerile prezidențiale. Partidele încă nu și-au anunțat oficial candidații. Cu toate acestea, una dintre marile case de pariuri din România a lansat, zilele trecute, un clasament al potențialilor candidați pentru alegerile prezidențiale.

01 apr. 2023, 16:34
Alegeri prezidențiale 2024. Cine îl va urma pe Klaus Iohannis la Cotroceni. Primele pariuri oficiale

Mandatul președintelui Klaus Iohannis expiră la finalul anului viitor și vor avea loc alegeri prezidențiale. Toată lumea se întreabă cine va ajunge președintele României în 2024. Actualul președinte are deja două mandate și conform Constituției nu mai poate candida pentru un nou mandat.

Cu o cotă de doar 2,5, Mircea Geoană, susținut de PSD, ar avea cele mai mari șanse să devină președinte al României, la alegerile de anul viitor, relevă cotele calculate de una dintre marile case de pariuri, potrivit Economica.net.

Candidatul pe care casa de pariuri îl vede cu a doua șansă este actualul premier Nicolae Ciucă, cu o cotă de 5.

Citește și: Nicolae Ciucă, anunț de ultimă oră despre aderarea la Schengen: ”România contează în continuare pe sprijinul Suediei”

Pe locul al treilea vine președintele PSD, Marcel Ciolacu, cu o cotă de 7, urmat de Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, cu 10.

 

Abia pe locul 5 vine Laura Codruța Kovesi, fost procuror șef al României și fost șef al DNA, cu o cotă de 11, foarte aproape de George Simion, președintele AUR, cu o cotă de 13.

Citește și: Diana Şoşoacă propune o nouă lege: unirea României cu Republica Moldova, la pachet cu anexarea unor teritorii din Ucraina

Cu cele mei mici șanse de a ajunge președinte, având cota maximă, adică 500, sunt persoane publice precum Dan Diaconescu, Gheorghe Hagi sau Diana Șoșoacă.