Alegeri prezidenţiale 2025. Un viceprimar propune evaluarea psihologică a candidaților la alegeri astfel ca toţi cetățenii să aibă garanția că sunt echilibrați și sănătoși. Concret, aceasta propune un proiect de lege și o dezbatere cu specialiștii privind evaluarea psihologică a tuturor persoanelor care vizează o funcție publică, respectiv candidații care se înscriu în cursele electorale.
‘Proiect de lege. Propun evaluarea psihologică a tuturor candidaților pentru alegerile prezidențiale, parlamentare, locale. Până când să stea soarta unei țări la mâna unor patologii, a unor oameni cu clare tulburări de personalitate, histrionici, narcisiști , bipolari? (…) Pe baza pregătirii sale în științe clinice și politice, Renshon a dezvoltat o teorie care permite publicului să evalueze mai bine candidații la președinție. Teorie ce ar putea fi urmată. Iar până atunci, aș invita la dezbateri și psihologi cu vastă experiență să pună întrebări candidaților (…)’, a postat pe pagina sa de Facebook Oana Matache.
Alegeri prezidenţiale 2025. Potrivit reprezentantului administrației locale, reacțiile și discursurile candidaților s-au degradat de-a lungul timpului iar cetățenii cărora li se solicită votul ar trebui să cunoască dacă viitorii aleși dau dovadă de echilibru în tot ceea ce spun.
‘Consider că este un factor esențial, așa cum spre exemplu cadrele didactice sunt evaluate periodic pentru că sunt în contact cu partea tânără a populației noastre, cu copii și cu adolescenții, cu atât mai mult consider că oamenii care sunt în poziții de decizie, care decid până la urmă soarta a milioane de oameni trebuie evaluați din acest punct de vedere, pentru ca cetățenii care îi votează să aibă garanția că totuși ceea ce spun, ce promit și tot tabloul pe care îl construiesc în jurul lor este totuși pe o bază echilibrată. Acum există și foarte multă manipulare prin social-media, foarte multe fake-news-uri și toată partea ce ține de personalitatea unui om poate fi transformată și răstălmăcită în foarte multe feluri, astfel că ar trebui să avem o garanție din punct de vedere al unor specialiști că lucrurile sunt ok cu oamenii care merg să ne reprezinte. Cred că ați văzut în ultimii ani că s-a ajuns la un grad mare de degradare din punct de vedere al persoanelor care ne reprezintă și în Parlament și cât de mult scăzut nivelul discuțiilor, ce reacții necontrolate au oamenii care vin în fața noastră să ne propună să ne reprezinte la cel mai înalt nivel. Consider că ar fi o măsură de bun augur pentru a avea noi cetățenii garanția că cei care ne reprezintă sunt sănătoși și echilibrați’, a declarat, pentru AGERPRES, viceprimarul municipiului Buzău.
Citește și : DOCUMENT CCR decide, până vineri, dacă anulează alegerile prezidențiale
Oana Matache se află la cel de-al doilea mandat de viceprimar, completând garnitura de conducere a administrației locale alături de viceprimarul Ionuț Sorin Apostu (PSD) și primarul Constantin Toma (PSD).