ALEGERI PREZIDENŢIALE: Alexandru Cumpănaşu şi Ramona Bruynseels, validaţi de BEC, cu verificarea semnăturilor

BEC a sesizat Parchetul General în privința mai multor candidați la alegerile prezidențiale, în contextul în care în urma verificărilor instituția a constatat elemente de similitudine în semnăturile depuse de către aceștia.

24 sept. 2019, 20:09
ALEGERI PREZIDENŢIALE: Alexandru Cumpănaşu şi Ramona Bruynseels, validaţi de BEC, cu verificarea semnăturilor

Biroul Electoral Central a decis validarea candidaturii lui Alexandru Cumpănașu pentru alegerile prezidențiale, cu precizarea că a fost sesizat Parchetul în privința suspiciunii unor semnături false depuse de către acesta. Totodată, instituția a aprobat și candidatura Ramonei Bruynseels.

Potrivit Deciziei nr. 24/D/24.09.2019 publicate pe site-ul instituției, BEC a aprobat înregistrarea candidaturii și a semnului electoral ale lui Alexandru Cumpănașu pentru alegerile prezidențiale din noiembrie.

BEC precizează că 39.914 de semnături prezentate ca aparținând unor persoane diferite, conțin elemente de similitudine evidentă.

Și candidatura Ramonei Bruynseels a fost aprobată de către Biroul Electoral Central, potrivit Deciziei nr. 19/D/24.09.2019.

„Conform procesului verbal din 22 septembrie 2019 au fost identificate 280.683 de semnături, din care 914 erau afectate de diferite lipsuri referitoare la semnătură sau data din declarația pe propria răspundere a celui care a întocmit lista de susținători, mențiuni privind localitatea de domiciliu, seria și numprul actului de identitate ori data nașterii acestuia. Totodată, s-a constatat că au fost depuse fotocopii ale unor file conținând semnături. În plus, 23.909 de semnături, aparținând unor persoane diferite, conțin elemente de similitudine evidentă.