Alegeri prezidenţiale în Franţa: Kremlinul neagă că o susţine pe Marine Le Pen

Alegeri prezidenţiale în Franţa: Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a dezmințit luni că Rusia o susține în alegerile prezidențiale din Franța pe Marine Le Pen, care pledează pentru o apropiere de Moscova și care a fost primită la sfârșitul lui martie de liderul rus Vladimir Putin.

24 apr. 2017, 14:54
Alegeri prezidenţiale în Franţa: Kremlinul neagă că o susţine pe Marine Le Pen

La acea dată, Vladimir Putin a dat asigurări că nu există o ingerință din partea Rusiei în scrutinul prezidențial din Franța.

‘Trebuie spus că Rusia susține mai mult sau mai puțin un candidat sau altul’, a afirmat Peskov. ‘Rusia dorește să construiască bune relații cu cei care au aceeași abordare pozitivă și care estimează că divergențele trebuie să fie rezolvate doar pe calea dialogului, ținând cont de interesele fiecăruia’, a continuat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

De asemenea, Dmitri Peskov a respins din nou orice implicare a Moscovei în atacurile informatice ce au vizat site-ul de campanie al lui Emmanuel Macron, informează Agerpres.

Citeşte şi Dezvăluiri uluitoare despre favoritul la Preşedinţia Franţei: Ce făcea Macron, la 15 ani, cu profesoara de Dramaturgie GALERIE FOTO

La mijlocul lui februarie, anturajul lui Macron a pus întrebări despre aceste atacuri informatice și a denunțat ceea ce el considera ca fiind ‘propagandă’ a mass-media pro-Kremlin pentru destabilizarea candidatului.

Bătălia pentru al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Franța se va da între proeuropeanul și fostul ministru al economiei Emmanuel Macron, care a acumulat 23,75% din voturi, și lidera extremei drepte Marine Le Pen, cu 21,52% din sufragii.


loading...