Alegeri prezidenţiale în Republica Moldova. Igor Dodon – 40,9%, câştigătorul primului tur. Ce spun datele celui mai recent exit-poll

Igor Dodon a obţinut 40,9% din procentele moldovenilor, iar candidata Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, a reuşit să ia 34,6%. Astfel, candidaţii vor intra în turul doi al alegerilor prezidenţiale, potrivit rezultatelor unui exit-poll telefonic.

RomaniaTV.net
01 nov. 2020, 19:22
Alegeri prezidenţiale în Republica Moldova. Igor Dodon – 40,9%, câştigătorul primului tur. Ce spun datele celui mai recent exit-poll

Renato Usatîi ar fi strâns doar 11,5% din voturi. Totodată, Violeta Ivanov ar fi avut un procent de 6,3%, iar Andrei Năstase ar fi obținut 2,9%. Octavian Țîcu ar fi adunat 1,7% de voturi. Dorin Chiartoacă ar fi obținut 1,3%. Tudor Deliu ar fi adunat 0,8% de voturi, conform tv8.md.

Exit-poll-ul a fost realizat de Comunitatea WatchDog.md și Institutul de Politici Publice. În total au fost contactați 2 522 de respondenți care au participat la vot. Dintre care, doar 1 514 au oferit informații. De menționat că în considerare nu a fost luată opțiunea alegătorilor din diasporă și stânga Nistrului.

Prima reacţie a lui Igor Dodon după aflarea rezultatelor

„În calitatea mea de Președinte în funcție al Republicii Moldova, vreau să le mulțumesc tuturor celor care astăzi și-au exercitat dreptul la vot. Celor care și-au îndeplinit datoria civică și au venit la secția de votare, în pofida situației pandemice în care se află și țara noastră.

Vă mulțumesc!

Mă bucur că majoritatea cetățenilor Republicii Moldova conștientizează responsabilitatea pentru soarta țării și fac uz de dreptul lor de a vota.

În calitatea mea de candidat, vreau să mulțumesc tuturor alegătorilor care astăzi m-au susținut. Vă asigur că nu veți regreta. Împreună, vom depăși orice obstacol!

În calitatea mea de Președinte în funcție, dar și în calitate de candidat, adresez mulțumiri membrilor Comisiei Electorale Centrale, membrilor comisiilor teritoriale și secțiilor electorale, observatorilor naționali și internaționali, colaboratorilor organelor de drept.

Împreună cu Dumneavoastră, am reușit să organizăm cu demnitate aceste alegeri. Suntem în așteptarea rezultatelor scrutinului. Doresc tuturor membrilor comisiilor electorale sănătate și răbdare în această activitate complicată!

Vă mulțumesc pentru atenție!”, a declarat Igor Dodon.

Citeşte şi: Alegeri în Republica Moldova. Cozi la vot în mai multe oraşe din Diaspora, inclusiv la Bucureşti