ALEGERI PREZIDENŢIALE. Iohannis: Akos Mora putea să demisioneze din Senat dacă voia să închidă de tot discuţia

Candidatul ACL la prezidenţiale, Klaus Iohannis, a susţinut vineri că liberalul Akos Mora ar fi putut să demisioneze din Senat dacă voia să "închidă de tot discuţia", însă a subliniat că nimeni nu poate fi obligat să demisioneze, transmite Agerpres.

14 nov. 2014, 09:20
ALEGERI PREZIDENŢIALE. Iohannis: Akos Mora putea să demisioneze din Senat dacă voia să închidă de tot discuţia

„Speţa nu este chiar aşa de simplă precum încearcă dl Ponta să o prezinte, pe de altă parte, este clar că aici decizia se ia în Senat. Senatul trebuie să dea un vot pe încetarea mandatului, şi nu altcineva. Este un lucru care putea fi făcut şi mai devreme, pentru a scuti PNL de această discuţie, să se autosuspende mai repede sau dacă voia să închidă de tot discuţia, putea foarte bine dl Akos Mora să-şi dea el demisia din Senat. Dar nimeni nu poate fi obligat să demisioneze şi atunci situaţia va fi lămurită definitiv atunci când Senatul îşi va relua activitatea”, a declarat Iohannis, la RFI.

El a mai susţinut că situaţiile în care se află senatorii Akos Mora şi Tudor Chiuariu sunt statutare şi legale, punctând că partidul nu poate să-i oblige să demisioneze.

„Oricine dintr-un partid, dacă vrea să protejeze partidul, are la îndemână demisia. Din acest motiv i-am rugat pe amândoi să judece foarte bine şi să facă pasul aşa cum consideră că este corect, însă, subliniez, partidul are un statut, acest statut nu a fost încălcat”, a completat Iohannis.

Senatorul PNL Akos Daniel Mora a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că se autosuspendă din PNL pentru ca numele său să nu mai fie folosit împotriva lui Klaus Iohannis în campania electorală de către Victor Ponta, aşa cum s-a întâmplat în ultimele zile.