Tăriceanu, ATAC la Iohannis: Habar nu are. Face „DAVAI CEAS, DAVAI PALTON” într-o interpretare modernă

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, arată că dacă va fi prim-ministru nu va majora cota unică şi consideră că "zvonul" referitor la majorarea impozitelor pe clădiri în viitor este o "invenţie", o "idee perversă" a candidatului ACL, Klaus Iohannis.

14 nov. 2014, 12:44
Tăriceanu, ATAC la Iohannis: Habar nu are. Face „DAVAI CEAS, DAVAI PALTON” într-o interpretare modernă

„Vreau să precizez referitor la această măsură că este numai o invenţie. Consiliul Consultativ nu funcţionează pe lângă ministrul Bugetului. Consiliul Consultativ funcţionează pe lângă ministrul de Finanţe. Şi toată chestiunea aceasta mi se pare că este cusută cu aţă albă, nu are nicio noimă şi, atâta vreme cât voi fi eu prim-ministru, şi cred că voi fi, vă pot garanta că nu se pot majora asemenea taxe. Caut o explicaţie de ce acest zvon. Sigur că domnul Iohannis şi echipa lui de sfătuitori caută să inducă temeri, frici în ultimele zile de campanie, cu speranţa disperată de a produce o răsturnare a scorului. Aceasta este o motivaţie”, a precizat Tăriceanu la Palatul Parlamentului, transmite Agerpres. 

Fostul premier a adăugat că „cealaltă motivaţie este mai perversă”.

„Mi-am adus aminte de câteva cuvinte foarte simpatice, care sună cam aşa: ‘Rău ne-a fost cu ‘der, di, das’, dar mai rău cu ‘davai ceas’, de la Nistru pân’ la Don, ‘Davai ceas’ ‘davai palton’, ‘Davai ceas’ ‘davai moşie’, ‘haraşo, tovărăşie.

Vă daţi seama că, dacă îl întreb pe domnul Iohannis cine a spus chestia asta, habar nu are. Vă aduceţi aminte de marele comic Constantin Tănase. El este în această situaţie, acum, face «Davai ceas, davai palton» într-o interpretare modernă, adică stă şi ne povesteşte, cu ceasul de la străbunicul, cum merge el, ceasul, nu poate să meargă decât ca ceasul, şi după aia o să ne întrebe, aşa, cu multă dezinvoltură, când o să decidă să majoreze taxele, pentru că prevede creşteri la diferite bugete (..) Atunci trebuie să aibă de undeva de unde o să acopere unele cheltuieli„, a comentat Tăriceanu ironic.

Tăriceanu a adăugat că Iohannis a vorbit în campania electorală de creşteri de bugete – „6% nu ştiu unde, 6% dincolo”.

„Şi atunci trebuie să aibă de undeva de unde să acopere toate aceste cheltuieli şi o să spună: „Păi, trebuie să majorăm nişte taxe, nu-i aşa? C-an Germania, nu? Nu vă daţi seama, dacă m-aţi ales, la ce v-aţi aşteptat, la taxe c-an Germania”. Deci, e această idee perversă, să vorbim acum de taxe, că vor să le mărească alţii, dar dacă eventual suntem aleşi le mărim noi, pentru că aşteptările de fapt nu aveau cum să fie altele”, a mai comentat Tăriceanu.