ALEGERI PSD. Zgonea: „Întotdeauna, liderii vin la mine la birou” VIDEO

Președintele Camerei Deputaților, social-democratul Valeriu Zgonea, a susținut, miercuri, că liderii PSD vin "întotdeauna'' la el în birou și a spus că el este ''un mediator''.    

22 iul. 2015, 12:31
ALEGERI PSD. Zgonea: „Întotdeauna, liderii vin la mine la birou” VIDEO

Valeriu Zgonea a anunţat că nu va candida la şefia interimară a PSD, dar a punctat că se vrea unul dintre liderii principalului partid de la guvernare. Precizarea sa referitoar la „mediator” a venit în contextul în care, înaintea ședinței Comitetului Executiv Național al PSD, mai mulți lideri ai formațiunii au discutat în biroul său, printre aceștia numărându-se premierul Victor Ponta, Valeriu Zgonea, coordonatorul politic al PSD, Liviu Dragnea, vicepreședintele PSD Marian Oprișan, ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, precum și alți lideri din teritoriu.

ŞEDINŢĂ PSD. Dragnea şi Plumb îşi dispută şefia partidului. Ecaterina Andronescu, a treia variantă LIVE TEXT

„Întotdeauna liderii vin la mine în birou (…) indiferent de culoare politică. Și, după ce Valeriu Zgonea nu va mai fi președintele Camerei Deputaților, liderii vor negocia tot în acest birou (biroul președintelui Camerei Deputaților — n.r.)”, a spus Zgonea referindu-se la întâlnirea avută înainte de CExN de lideri social-democrați.

El nu a dorit să spună pe cine va susține pentru conducerea interimară a PSD, dar a precizat că este „un mediator”. „Cel mai bun este partidul. Eu sunt un mediator”, a adăugat Valeriu Zgonea.

În aceeaşi ordine de idei, liderul PSD Vrancea, Marian Oprișan, a declarat, miercuri, că, în urma ședinței Comitetului Executiv Național în care va fi aleasă conducerea interimară a social-democraților, PSD va rămâne la guvernare puternic și unit. 

Oprișan nu a vrut să spună care este opțiunea sa pentru șefia interimară a partidului, dar a subliniat că opinia prim-ministrului contează.

„Evident contează opinia prim-ministrului. (…) Mă adresez membrilor partidului, simpatizanților (…). Să aveți convingerea că PSD este un partid solid, puternic și va continua să lucreze pentru binele românilor. Avem o guvernare bună în urma căreia românilor a început să le meargă mai bine. Forța PSD stă în suma liderilor de valoare din plan local și central. (…) În urma ședinței de astăzi, PSD va rămâne la guvernare puternic și unit. (…) Ne vom duce angajamentele față de români până la capăt”, a afirmat Oprișan, înaintea ședinței CExN.