Alegeri SUA. Bill Clinton despre relaţia lui cu Hillary: A treia oară a venit momentul magic…

Fostul președinte american Bill Clinton a prezentat povestea vieții sale alături de soția sa, candidata democrată la Casa Albă, Hillary Clinton, într-un discurs presărat de anecdote în a doua zi a Convenției Democrate, informează Agerpres.

27 iul. 2016, 10:24

Fostul șef de stat și-a început prezentarea cu „acea zi de primăvară din 1971” când a văzut-o pe fata de la cursurile de Drept Civil „nemachiată” , alături de care „nu a încetat să pășească și să râdă”. Bill a reamintit momentele grele și cele fericite alături de Hillary, care i-a respins de două ori cererea în căsătorie, până când „a treia oară a venit momentul magic”.

El a evocat și anii în care fosta prima doamnă şi i-a dedicat învățământului și sfaturile pe care i le-a dat Hillary când a pierdut alegerile pentru postul de guvernator de Arkansas.

Printre anecdote și momente de tandrețe, care au stârnit aplauzele și râsetele asistenței, fostul președinte a ținut să sublinieze vocația soției sale pentru ameliorarea vieții celorlalți, mai ales a copiilor, și lupta ei pentru o țară mai bună, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Hillary Clinton, desemnată candidata democraţilor la Casa Albă

„Este a naibii de bună pentru a face schimbări”, a spus Bill despre soția sa, fosta primă doamnă, fostă senatoare și fostă secretar de stat. „Nu s-a mulțumit niciodată cu status quo-ul ei, mereu a vrut să împingă mingea înainte”, a spus Bill, care s-a amuzat comentând că, în cazul în care soția sa va deveni în noiembrie președintă a țării, el va deveni „primul domn” al SUA.

Clinton a evocat și detalii intime din primii ani de viață împreună, inclusiv momentul în care Hillary a intrat în travaliu și a adus-o pe lume pe fiica lor Chelsea, precum și anii în care soția sa a fost senatoare de New York și apoi titulară a diplomației americane (2009-2013).

„A susținut decizia lui (Barack) Obama de a porni pe urmele lui Bin Laden”, a spus Clinton, care a enumerat participările soției sale la negocierile cu Rusia privind proliferarea armelor nucleare. „Este un lider înnăscut „, a insistat Bill, întrerupt de multe ori de aplauzele asistenței.