ALEGERI SUA 2012. Ce vor americanii de la viitorul preşedinte VIDEO

ALEGERI SUA 2012. Întreaga lume stă cu ochii pe America, unde se va alege viitorul lider de la Casa Albă, care este, totodată, şi viitorul lider mondial. Care sunt părerile americanilor despre ce ar trebui să facă viitorul preşedinte şi, mai ales, pe cine preferă oamenii, aflaţi din materialul următor, realizat în Chicago, pentru România TV

RomaniaTV.net
06 nov. 2012, 08:18
ALEGERI SUA 2012. Ce vor americanii de la viitorul preşedinte VIDEO

Zi decisivă pentru America! În metropola Chicago, locul în care preşedintele Obama se află în acest moment, părerile oamenilor sunt împărţite. Mulţi cred că politicile actualului lider de la Casa ALbă nu vor îmbunătăţii economia ţării…şi sunt de părere că Obama nu s-a descurcat foarte bine în cei 4 ani petrecuţi la conducerea ţării.

Întrebaţi ce aşteaptă de la viitorul preşedinte al SUA, oamenii au răspuns: „Sper să se descurce mai bine ca ultimul”. Un alt răspuns dat de un grup mai prietenos de latino-americani a fost că ei aşteaptă ca viitorul preşedinte „să fie mai prietenos cu comunitatea latino. Sunt cu Obama (…) Obama, numărul 1 „, a răspuns unul dintre tineri, în timp ce alţii strigau „Romney! Mitt! Mitt!”

Apoi, întrebaţi de ce ar vrea să voteze cu candidatul republican Mitt Romney, alegătorii au răspuns: „Am multe motive(…) Singurul motiv pentru care el votează cu Obama este că acesta se poartă frumos cu imigranţii.
Cred că nu ne trebuie încă 4 ani cu Obama (…) Avem cea mai crescută rată a şomajului. Ultimii 4 ani au fost cei mai grei.”

Alţi alegători cred că preşedintele în exerciţiu ar nevoie de mai mult timp pentru a-şi îndeplini promisiunile. „Cred că preşedintele Obama a început să aducă ţara înapoi pe făgaşul normalităţii, după problemele care au început înaintea mandatului său. A început să lucreze pentru a le rezolva, însă e nevoie de timp”, a fost părerea unui american.

Lupta pentru Casa Albă se duce până în ultima clipă. Cei doi candidaţi şi-au încheiat ultima zi de campanie electorală cu un tur de forţă prin mai multe state-cheie.

Mitt Romney şi Barack Obama îşi continuă cursa spre Casa Albă pe picior de egalitate. Fiecare dintre cei doi speră într-o minune care să le confere îndeplinirea unui vis pentru care au luptat cu toate resursele.