Alegeri SUA: Hillary Clinton anunţă că va participa la toate cele trei dezbateri televizate

Candidata democrată la fotoliul de la Casa Albă, Hillary Clinton, va participa la toate cele treidezbateri televizate care sunt programate, a anunţat echipa fostei Prime Doamne a Americii.

09 aug. 2016, 07:18
Alegeri SUA: Hillary Clinton anunţă că va participa la toate cele trei dezbateri televizate

Dezbaterile ar urma să aibă loc pe 26 septembrie, 9 octombrie și 19 octombrie, la Universitatea Hofstra din statul New York, Universitatea Washington din San Louis (statul Missouri) și Universitatea Nevada din Las Vegas (statul Nevada).

Datele alese pentru primele două dezbateri nu convin însă candidatului republican Donald Trump, întrucât în zilele respective se desfășoară meciuri în cadrul ligii de fotbal american NFL. Astfel, pe 26 septembrie are loc partida dintre echipele Atlanta Falcons și New Orleans Saints, iar pe 9 octombrie meciul dintre Green Bay Packers și New York Giants.

”Hillary Clinton vrea să meargă împotriva NFL”, a afirmat recent Trump, care a acuzat tabăra democrată că dorește să amâne dezbaterile cu audiență TV scăzută.

”Întrebarea care se pune este dacă Donald Trump se va prezenta la dezbateri, conform zilei, orei, locului și formatului stabilite de comisie”, a replicat John Podesta, coordonatorul campaniei electorale a lui Hillary Clinton.

Citeşte şi ALEGERI SUA. Un republican candidează ca independent la Casa Albă pentru a bloca drumul lui Trump

În ceea ce o privește, Comisia pentru dezbateri prezidențiale i-a dat asigurări lui Trump că ‘este imposibil să se evite toate evenimentele sportive’.

O altă dezbatere, între candidații la postul de vicepreședinte al SUA — democratul Tim Kaine și republicanul Mike Pence—, va fi organizată pe 4 octombrie la Universitatea Longwood din statul Virginia.