Alegeri SUA: Jill Stein, prezidenţiabila Verzilor, va continua lupta pentru renumărarea voturilor

Jill Stein promite că va continua lupta pentru renumărarea voturilor la o instanţă federală, după ce şi-a retras cererea din Pennsylvania.

04 dec. 2016, 10:52
Alegeri SUA: Jill Stein, prezidenţiabila Verzilor, va continua lupta pentru renumărarea voturilor

Jill Stein a promis sâmbătă noaptea că va continua la nivelul unei instanţe federale lupta pentru a determina renumărarea voturilor exprimate în alegerile prezidenţiale din Pennsylvania. De asemenea, aceasta şi-a retras solicitarea de renumărare a voturilor depusă la o instanţă locală, după ce magistraţii au decis că trebuie să plătească o cauţiune în valoare de 1 milion de dolari, deşi susţinătorii republicani au cerut o cauţiune de 10 milioane de dolari în încercarea de descurajarea a eforturilor iniţiate în trei state pentru renumărarea voturilor, scrie Reuters.

”Campania Stein va continua lupta pentru o renumărare a voturilor din Pennsylvania”, a declarat consilierul prezidenţiabilei verzilor, Jonathan Abady. Acesta a explicat că sistemul de justiţie de la nivelul statului nu este echipat pentru soluţionarea unei asemenea probleme, iar campania va cere intervenţia unei instanţe federale, potrivit news.ro.

Citeşte şi Donald Trump acuză că milioane de americani au votat ilegal

De asemenea, campania verzilor va cere luni un ajutor de urgenţă în faţa magistraţilor federali pentru renumărarea voturilor din Pennsylvania. Stein va invoca principii constituţionale pentru a forţa renumărarea voturilor dintr-un stat considerat cheie în alegerile prezidenţiale din SUA.

Curtea Commonwealth din Pennsylvania a decis că reprezentanţii campaniei verzilor pot depune cauţiunea de 1 milion de dolari până luni la ora locală 17.00, news.ro.

”Petiţionarii sunt cetăţeni normali cu acces la mijloace obişnuite. Ei nu îşi pot permite să plătească cauţiunea de 1.000.000 de dolari cerută de instanţă”, a declarat avocatul Lawrence Otter.

Verzii au solicitat renumărarea voturilor şi în statele americane Wisconsin şi Pennsylvania, susţinând că încearcă să asigure integritatea sistemului electoral din Statele Unite.