Alegeri SUA: Nigel Farage îi sare în ajutor lui Donald Trump

Fostul lider al partidului britanic eurosceptic Ukip, Nigel Farage, care a făcut campanie pentru Brexit, și-a exprimat miercuri susținerea fermă pentru candidatul republican în cursa pentru președinția SUA, Donald Trump, în timpul unui miting în Mississippi.

25 aug. 2016, 06:39
Alegeri SUA: Nigel Farage îi sare în ajutor lui Donald Trump

Nigel Farage a comparat campania miliardarului cu cea pe care el a desfășurat-o în favoarea ieșirii Marii Britanii din UE, campanie pe care în final a câștigat-o în timpul referendumului din 23 iunie, vot pe care fostul lider Ukip l-a prezentat ca pe o modalitate pentru britanici de a relua controlul asupra țării lor.

‘Paralelele sunt vizibile’, a dat asigurări Nigel Farage la Jackson, în Mississippi (sud). ‘Toată lumea ne dădea perdanți, însă noi am reușit. Am făcut din 23 iunie ziua noastră a Independenței, când am zdrobit elitele de la putere’, a continuat el, informează Agerpres.

Donald Trump este în prezent devansat de rivala sa democrată Hillary Clinton, cu 41,5% contra 47%, potrivit mediei ultimelor sondaje realizate de institutul Real clear politics.

Citeşte şi SUA, cel mai recent sondaj: Hillary Clinton îl devansează pe Donald Trump cu 6 procente

‘Sunt milioane de americani obișnuiți care s-au simțit abandonați, care au trecut prin încercări grele. Care au impresia că actuala clasă politică de la Washington este deconectată’, a afirmat Farage în fața a circa 100.000 de persoane reunite. ‘Prin urmare, aveți o formidabilă ocazie cu această campanie. Puteți să mergeți în aceste alegeri și să-i învingeți pe făcătorii de sondaje, puteți să-i învingeți pe comentatori și puteți să învingeți Washingtonul’, a adăugat el.

De asemenea, Farage, 52 de ani, care a fost prezent și la convenția republicană pentru învestirea oficială a lui Trump, în iulie, a ironizat-o pe Hillary Clinton. ‘Dacă aș fi cetățean american, nu aș vota pentru Hillary Clinton nici dacă m-ați plăti. De fapt, nu aș vota pentru Hillary Clinton nici dacă ea m-ar plăti’, a spus el în aplauzele celor prezenți.

La încheierea discursului lui Farage, Donald Trump, care a susținut deschis Brexitul, a urcat pe scenă pentru a-și felicita invitatul. ‘Mulțumesc, Nigel. El a făcut o treabă foarte bună’, a declarat Trump, adresându-se mulțimii.