SUA, cel mai recent sondaj: Hillary Clinton îl devansează pe Donald Trump cu 6 procente

Candidatul democrat la președinția SUA, Hillary Clinton, are un avantaj de 6 procente în fața republicanului Donald Trump, potrivit unui sondaj Reuters/Ipsos dat publicității marți, relatează Reuters.

16 aug. 2016, 19:59
SUA, cel mai recent sondaj: Hillary Clinton îl devansează pe Donald Trump cu 6 procente

Sprijinul public pentru Hillary Clinton a oscilat între 41 și 44% la sfârșitul lunii iulie și a fost de circa 41% în sondajul online realizat între 11 și 15 august.

Trump s-a confruntat și el cu oscilații între 33 și 39%, în contextul în care campania sa s-a confruntat cu destule controverse în ultimele săptămâni.

Potrivit ultimului sondaj, în jur de 35% dintre americani ar vota în acest moment pentru miliardarul american.

Numărul de alegători care au afirmat că nu vor vota nici pe Hillary Clinton și nici pe Donald Trump este de aproape 24%.

În acest moment în 2012, președintele Barack Obama îl devansa pe candidatul republican Mitt Romney cu aproape același procent, fiind preferat de 46% dintre americani, față de 41% Romney, în timp ce 13% dintre alegători se declarau nehotărâți.

Citeşte şi Barack Obama îşi întrerupe vacanţa pentru a o ajuta pe Hillary Clinton în campania prezidenţială

Într-un sondaj separat Reuters/Ipsos în care alegătorii au avut de ales între Clinton, Trump, candidatul libertarian Gary Johnson și cel al Partidului verde, Jill Stein, fosta prima doamnă are un avans tot de șase puncte.

Candidații care nu provin din sistemul bipartit au obținut 8%, Gary Johnson, și 2%, Jill Stein.

Sondajele din perioada 11-15 august s-au realizat pe un eșantion de 1.132 și respectiv 1.131 de persoane și are o marjă de eroare de 3%.