Alegerile din Grecia s-ar putea repeta

Eşecul formaţiunii politice Noua Democraţie de a forma un guvern de salvare naţională cu sprijinul partidelor de stânga va obliga Grecia să repete scrutinul de duminică.

RomaniaTV.net
08 mai 2012, 11:22
Alegerile din Grecia s-ar putea repeta

Alegerile din Grecia s-ar putea repeta, anunţă Financial Times în ediţia online. Potrivit unei oficialităţi guvernamentale, noile alegeri vor avea loc pe 17 iunie.

Haosul politic se adaugă situaţiei economice dezastruase. În lipsa unui Guvern stabil, cele 77 de reforme convenite în acordul de salvare a Greciei nu vor putea fi aplicate.

Situaţia politică ivită în Grecia pune în primejdie şi calendarul tranşelor de împrumut, necesare pentru ca statul elen  să nu intre în colaps financiar. Uniunea Europeană şi Fondul Monetar Internaţional au avertizat că vor bloca tranşele viitoare până când Parlamentul Greciei va aproba pachetul de măsuri de austeritate pe termen mediu.

Măsurile includ cheltuieli tăiate în sectorul sănătăţii şi reducerea numărului de bugetari. Analiştii sunt de părere că noile alegeri nu vor face decât să adâncească actuala criză politică.