ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014. Mircea Diaconu: Am votat pentru că am acest drept, unul obţinut cu greu VIDEO

ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014. Actorul Mircea Diaconu, candidat independent la alegerile europarlamentare, a declarat duminică, la ieşirea de la urne, că a votat pentru că are acest drept, unul 'obţinut cu greu', transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
25 mai 2014, 11:39
ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014. Mircea Diaconu: Am votat pentru că am acest drept, unul obţinut cu greu VIDEO

ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014. ‘Am votat pentru că am acest drept şi l-am obţinut cu greu – de a alege şi a fi ales. Este un drept cetăţenesc, ţin la toate drepturile unui cetăţean şi le exercit. Este un act de civism. Suntem datori cu lucrurile astea’, a afirmat Diaconu.

Întrebat ce va face dacă va obţine un mandat de europarlamentar, el a răspuns că nu va fi victoria sa, ci vor avea de câştigat numai cetăţenii care au votat.

REZULTATE ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. România TV va prezenta duminică EXIT-POLL-UL CSCI

‘Nu este o victorie, nu este un concurs. Pur şi simplu a fost o poveste, a fost o ofertă, sunt nişte vorbe spuse, nu de 30 de zile, ci de mai mulţi ani. Cetăţenii hotărăsc. Asta este. Dacă este o victorie, este a lor, ei fac ceva, eu nu fac nimic, mi-am exercitat doar dreptul de vot, care este unul singur. Ei vor avea o opinie, o mandatare o execut, cuminte, cât pot de bine şi atâta tot. Nu e victoria mea. (…) Nu câştigi ceva concret şi nu câştigi tu. Dacă va fi bine până la capăt, vor câştiga ei, pentru că au dat votul cui trebuie. Dacă nu va fi bine până la capăt, o dată în plus vor pierde ei’, a susţinut Mircea Diaconu.

Mircea Diaconu a votat duminică, în jurul orei 14,00, la secţia 116 de la Colegiul Naţional ‘Ion Neculce’ din sectorul 1.

El a spus că a întârziat cu votarea deoarece a fost nevoit să meargă la secţia de poliţie pentru a-i face fiului său buletinul, lucru care nu a fost posibil, deoarece ‘mai trebuiau nişte hârtii, nişte acte’.

ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014. A început VOTUL. Românii îşi aleg eurodeputaţii LIVE TEXT

ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014În cursa pentru un mandat de europarlamentar au intrat 572 de candidaţi, din partea a 15 formaţiuni politice – Alianţa PSD-UNPR-PC, PNL,UDMR, PDL, Partidul Poporului – Dan Diaconescu, Partidul Mişcarea Populară, PNŢCD, Forţa Civică, Partidul Alternativa Socialistă, Alianţa Naţională a Agricultorilor, Partidul România Mare, Partidul Verde, Partidul Noua Republică, Partidul Dreptăţii Sociale şi Partidul Ecologist Român – şi opt candidaţi independenţi.

Partidele figurează pe buletinul de vot în ordinea următoare: PDL, PMP, UDMR, Alianţa PSD-UNPR-PC, PNL, PRM, Alianţa Naţională a Agricultorilor, Partidul Dreptăţii Sociale, Partidul Noua Republică, Partidul Verde, Partidul Forţa Civică, Partidul Ecologist Român, Partidul Alternativa Socialistă, PNŢCD, PP-DD.

VEZI LISTELE DE CANDIDAŢI AICI

Independenţii sunt înscrişi începând cu poziţia 16: Georgiana- Corina Ungureanu, Constantin-Titian Filip, Dănuţ Liga, Paul Purea, Iulian Capsali Pericle, Peter Costea, Mircea Diaconu şi Valentin Eugen Dăeanu.

ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014Pentru alegerile de duminică au fost organizate 18.532 secţii de votare în ţară şi 190 de secţii în străinătate pentru alegătorii români aflaţi în străinătate. În Bucureşti vor fi 1.245 de secţii de votare. În sectorul 1 al Capitalei vor fi organizate 162 de secţii, în sectorul 2 – 202, în sectorul 3 – 274, în sectorul 4 – 178, în sectorul 5 – 196, iar în sectorul 6 – 233.

Potrivit ultimei informări a AEP, numărul de alegători înscrişi în listele electorale permanente este de 18.222.350.

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014Au dreptul de a alege cetăţenii români care au vârsta de 18 ani, împliniţi până în ziua votării inclusiv, cu domiciliul sau reşedinţa în ţară ori în străinătate. Nu au drept de vot debilii şi alienaţii mintal puşi sub interdicţie şi persoanele care, în ziua alegerilor, sunt condamnate prin hotărâre judecătorească definitivă la pierderea drepturilor electorale.

REZULTATE ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014Cu cât sunt creditate partidele în ultimul SONDAJ de opinie

„Cetăţenii care în ziua alegerilor se află în localitatea de domiciliu îşi vor exercita dreptul de vot la secţia la care sunt înscrişi în listele electorale permanente. Cei care în ziua alegerilor se află în altă localitate decât cea de domiciliu îşi vor exercita dreptul de vot la orice secţie de votare urmând a fi înscrişi în lista electorală suplimentară”, a precizat BIROUL ELECTORAL CENTRAL (BEC).

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014În listele electorale suplimentare sunt trecuţi şi alegătorii care se prezintă la vot şi fac dovada cu actul de identitate că domiciliază în raza teritorială a secţiei de votare respective, însă au fost omişi din lista electorală permanentă sau din copia de pe aceasta existentă la secţia de votare.

EXIT-POLL ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014România TV va prezenta duminică EXIT-POLL-UL CSCI

Alegătorii trebuie să prezinte, la secţia de votare unde sunt arondaţi potrivit domiciliului, unul dintre următoarele documente: cartea de identitate, cartea de identitate provizorie, cartea de identitate electronică, buletinul de identitate, paşaportul diplomatic sau paşaport diplomatic electronic, în cazul membrilor reprezentanţelor diplomatice, paşaport de serviciu, paşaport simplu sau paşaport simplu electronic, paşaport simplu temporar, carnetul de serviciu militar, în cazul elevilor din şcolile militare.

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. AICI mai multe despre tot ce trebuie să ştii despre VOTUL din 25 mai