ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014. Băsescu: Am votat pentru un partid nou care va continua reformele

Publicat: Duminică, 25 Mai 2014 12:15 // Actualizat: Duminică, 25 Mai 2014 12:39 // Sursa: romaniatv.net

ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014. Preşedintele Traian Băsescu a votat la ora 12:00, în Bucureşti, şi a declarat că votul său se duce la un partid nou, care să continue procesele de reformare a statului.

„Am votat pentru un partid nou, un partid care, sper eu, va reuşi să continue procesele de reformare a statului, astfel încât România să devină un stat cu o justiţie credibilă, cu instituţii funcţionale, care să fie la dispoziţia popurului şi nu a partidelor. Ştiu entuziasmul lor şi aş dori să contamineze România. Avem o prezenţă mai bună ca cea din 2009. E esenţial ca, prin participare, românii să arate că sunt ataşaţi Uniunii Europene. Chiar dacă nu au nicio opţiune, românii să vină la vot şi să anuleze votul, dacă aşa doresc. În anii trecuţi, participarea a fost mai slabă, participarea e cel mai important lucru ca semnal pe care România îl poate da Uniunii Europene”, a declarat Traian Băsescu.

ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014. A început VOTUL. Românii îşi aleg eurodeputaţii LIVE TEXT

ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014În cursa pentru un mandat de europarlamentar au intrat 572 de candidaţi, din partea a 15 formaţiuni politice - Alianţa PSD-UNPR-PC, PNL,UDMR, PDL, Partidul Poporului - Dan Diaconescu, Partidul Mişcarea Populară, PNŢCD, Forţa Civică, Partidul Alternativa Socialistă, Alianţa Naţională a Agricultorilor, Partidul România Mare, Partidul Verde, Partidul Noua Republică, Partidul Dreptăţii Sociale şi Partidul Ecologist Român - şi opt candidaţi independenţi.

Partidele figurează pe buletinul de vot în ordinea următoare: PDL, PMP, UDMR, Alianţa PSD-UNPR-PC, PNL, PRM, Alianţa Naţională a Agricultorilor, Partidul Dreptăţii Sociale, Partidul Noua Republică, Partidul Verde, Partidul Forţa Civică, Partidul Ecologist Român, Partidul Alternativa Socialistă, PNŢCD, PP-DD.

VEZI LISTELE DE CANDIDAŢI AICI

Independenţii sunt înscrişi începând cu poziţia 16: Georgiana- Corina Ungureanu, Constantin-Titian Filip, Dănuţ Liga, Paul Purea, Iulian Capsali Pericle, Peter Costea, Mircea Diaconu şi Valentin Eugen Dăeanu.

ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014Pentru alegerile de duminică au fost organizate 18.532 secţii de votare în ţară şi 190 de secţii în străinătate pentru alegătorii români aflaţi în străinătate. În Bucureşti vor fi 1.245 de secţii de votare. În sectorul 1 al Capitalei vor fi organizate 162 de secţii, în sectorul 2 - 202, în sectorul 3 - 274, în sectorul 4 - 178, în sectorul 5 - 196, iar în sectorul 6 - 233.

Potrivit ultimei informări a AEP, numărul de alegători înscrişi în listele electorale permanente este de 18.222.350.

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014Au dreptul de a alege cetăţenii români care au vârsta de 18 ani, împliniţi până în ziua votării inclusiv, cu domiciliul sau reşedinţa în ţară ori în străinătate. Nu au drept de vot debilii şi alienaţii mintal puşi sub interdicţie şi persoanele care, în ziua alegerilor, sunt condamnate prin hotărâre judecătorească definitivă la pierderea drepturilor electorale.

REZULTATE ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014Cu cât sunt creditate partidele în ultimul SONDAJ de opinie

"Cetăţenii care în ziua alegerilor se află în localitatea de domiciliu îşi vor exercita dreptul de vot la secţia la care sunt înscrişi în listele electorale permanente. Cei care în ziua alegerilor se află în altă localitate decât cea de domiciliu îşi vor exercita dreptul de vot la orice secţie de votare urmând a fi înscrişi în lista electorală suplimentară", a precizat BIROUL ELECTORAL CENTRAL (BEC).

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014În listele electorale suplimentare sunt trecuţi şi alegătorii care se prezintă la vot şi fac dovada cu actul de identitate că domiciliază în raza teritorială a secţiei de votare respective, însă au fost omişi din lista electorală permanentă sau din copia de pe aceasta existentă la secţia de votare.

EXIT-POLL ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014România TV va prezenta duminică EXIT-POLL-UL CSCI

Alegătorii trebuie să prezinte, la secţia de votare unde sunt arondaţi potrivit domiciliului, unul dintre următoarele documente: cartea de identitate, cartea de identitate provizorie, cartea de identitate electronică, buletinul de identitate, paşaportul diplomatic sau paşaport diplomatic electronic, în cazul membrilor reprezentanţelor diplomatice, paşaport de serviciu, paşaport simplu sau paşaport simplu electronic, paşaport simplu temporar, carnetul de serviciu militar, în cazul elevilor din şcolile militare.

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. AICI mai multe despre tot ce trebuie să ştii despre VOTUL din 25 mai

 



loading...
7 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
25 mai 17:33
...când a fost scuipat de un bărbat, Băsescu a răspuns sec: “Calificaţi-l dvs”. ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014 Traian Băsescu: Am votat pentru un partid nou care va continua reformele ...
25 mai 13:40
...şi a declarat că votul său se duce la un partid nou, care să continue procesele de reformare a statului. Citește mai departe…

...
25 mai 13:40
...şi a declarat că votul său se duce la un partid nou, care să continue procesele de reformare a statului. Citește mai departe…

...
25 mai 12:38
...




ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014. Preşedintele Traian Băsescu a votat la ora 12:00,...
25 mai 12:26
...că votul său se duce la un partid nou, care să continue procesele de reformare a statului. Citește mai departe… >>>>Citeste tot >>>> ...
25 mai 12:23
...şi a declarat că votul său se duce la un partid nou, care să continue procesele de reformare a statului. Citește mai departe… ...
1
EUR
4.7786
RON
15 Dec
noapte 6 °
zi 11 °
Ultimele joburi adaugate
24 H