ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014. Predarea secţiilor de votare s-a realizat fără probleme

ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014. MAI a predat duminică între orele 6,00 şi 7,00 secţiile de votare către preşedinţii Birourilor electorale şi această activitate s-a desfăşurat fără probleme, a anunţat Monica Dajbog, purtător de cuvânt al MAI, transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
25 mai 2014, 05:49
ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014. Predarea secţiilor de votare s-a realizat fără probleme

ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014. Oficialul MAI a spus că la ora 7,00 în întreaga ţară a început procesul de votare pentru alegerea europarlamentarilor, iar în Bucureşti şi în alte şase judeţe se vor desfăşura tot duminică alegeri parţiale parlamentare, dar şi alegeri locale parţiale pentru alegerea primarilor în 17 localităţi, în şapte localităţi pentru alegerea consilierilor locali, iar în judeţul Argeş pentru alegerea preşedintelui Consiliului judeţean.

‘Din ordinul ministrului de Interne, astăzi în toată ţara au fost mobilizaţi peste 50.000 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, pompieri. 30.000 dintre aceştia au ca misiune paza secţiilor de votare. La sediile de votare este interzisă sfătuirea alegătorilor.

Amenda pentru cei care încalcă această interdicţie este cuprinsă între 1.500-4.500 lei, aceeaşi amendă este prevăzută şi pentru persoanele care continuă propaganda electorală’, a spus Monica Dajbog, subliniind că ministrul de Interne Gabriel Oprea a cerut toleranţă zero în ceea ce primeşte sancţionarea faptelor ce au legătură cu procesul electoral.

La MAI a fost activat şi centrul operaţional de comandă, cu rol de coordonare şi monitorizare a misiunilor efectivelor MAI din întreaga ţară. Comandamente operaţionale similare au fost activate în toate judeţele pentru a asigura intervenţia operativă la orice sesizare privind producerea unui incident electoral sau încălcarea legii.