Alegerile europarlamentare 2019. Donald Tusk: Prioritatea este să salvăm UE ca proiect

Cum se votează la alegerile UE. Preşedintele în exerciţiu al Consiliului European, Donald Tusk, a declarat duminică, după ce a votat la Sopot, la alegerile pentru Parlamentul European desfăşurate în Polonia, că prioritatea este salvarea Uniunii Europene ca proiect.

RomaniaTV.net
26 mai 2019, 15:16
Alegerile europarlamentare 2019. Donald Tusk: Prioritatea este să salvăm UE ca proiect

”În ţara mea şi în întreaga UE avem unele mişcări politice radicale, eurosceptici, dar este vorba mai mult despre partidele politice, nu despre alegători. Prioritatea – nu doar pentru această instituţie – este să salvăm UE ca proiect. Nu doar pentru acest mandat, ci şi pe termen lung. Şi sunt sigur că vor reuşi”, a apreciat Tusk.

Polonezii îi desemnează duminică pe cei 51 de reprezentanţi în Parlamentul European. În afară de alegătorii polonezi, cetăţenii din alte 20 de state membre ale UE votează duminică în cadrul alegerilor europarlamentare. În primele trei zile ale scrutinului, organizat în perioada 23-26 mai, şi-au exprimat dreptul de vot alegătorii din Olanda, Marea Britanie, Irlanda, Republica Cehă, Letonia, Malta şi Slovacia, transmite Agerpres.