Alegerile locale 2020 ar putea avea loc în septembrie-octombrie, iar parlamentarele în decembrie. Propunerea PNL

Liberalii iau în calcul varianta ca alegerile locale să se desfăşoare la sfârşitul lunii septembrie sau începutul lunii octombrie, iar alegerile parlamentare să fie organizate, la termen, în luna decembrie, au precizat surse politice pentru Agerpres.

RomaniaTV.net
19 mai 2020, 19:57
Alegerile locale 2020 ar putea avea loc în septembrie-octombrie, iar parlamentarele în decembrie. Propunerea PNL

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, le-a transmis liberalilor reuniţi în şedinţa Biroului Politic Naţional, desfăşurată în sistem de videoconferinţă, că vrea ca alegerile locale să se desfăşoare la sfârşitul lunii septembrie – începutul lunii octombrie. Acest lucru depinde, însă, de modul în care evoluează epidemia de coronavirus, afirmă sursele citate.

De asemenea, premierul a amintit că se aşteaptă decizia CCR asupra ordonanţei modificate în Camera Deputaţilor astfel încât s-a stabilit că data alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020 se decide de către Parlament, prin lege organică, cu cel puţin 75 de zile înaintea votului.

ALEGERI 2020. Rareş Bogdan a dezvăluit datele scrutinelor din acest an. Orban confirmă

În prezent, legislaţia prevede că Guvernul stabileşte data alegerilor.

Preşedintele PNL a mai spus că alegerile parlamentare ar putea avea loc la termen, în decembrie, tot în funcţie de situaţia de la acel moment.

Planul PSD pentru a amâna alegerile pentru 2021. Localele la 6 luni după terminarea stării de alertă