Alegerile locale din Ucraina vin cu surprize. Legalizarea canabisului şi reducerea parlamenarilor, subiecte pentru consultarea populară

Vlodimir Zelenski, preşedintele din Ucraina, a lansat vineri o listă publică cu cinci întrebări care se doresc supuse la vot, în cadrul unui plebiscit ce va avea loc în aceeaşi zi cu alegerile locale din 25 octombrie. Printre subiectele dezbătute se află şi reducerea parlamentarilor de la Kiev şi chiar legalizarea canabisului în scop terapeutic.

RomaniaTV.net
16 oct. 2020, 13:47
Alegerile locale din Ucraina vin cu surprize. Legalizarea canabisului şi reducerea parlamenarilor, subiecte pentru consultarea populară

Şeful de stat ucrainian a făcut un apel la populaţie şi a rugat să fie ajutat ca numărul de deputaţi să fie redus cu 150.

„Dacă oamenii vor spune ‘da’, niciun singur politician – oricât de multă influenţă financiară, mediatică sau de partid ar avea – nu va putea să conteste voinţa poporului”, argumentează Biroul prezidenţial de la Kiev într-un comunicat.

Încă un subiect care produce vâlvă printre ucrainieni este legalizarea canabisului în scop terapeutic. Preşedintele Zelenski cheamă populaţia să-şi exprime părerea cu această problemă.

„Potrivit estimărilor preliminare, cel puţin două milioane de ucraineni au nevoie exact de cannabis” pentru uz terapeutic, arată documentul, în care preşedinţia ucraineană susţine că e preocupat de buna calitate a vieţii lor, potrivit Agerpres.