Alegerile prezidenţiale 2019. Numărul cetăţenilor din străinătate înregistraţi a depăşit 10.000

Publicat: Vineri, 09 August 2019 14:44 // Actualizat: Vineri, 09 August 2019 14:44 // Sursa: romaniatv.net

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a anunţat, vineri, că numărul persoanelor din străinătate care s-au înregistrat pe platforma www.votstrainatate.ro pentru a vota la alegerile prezideniale a depăşit 10.000. Preşedintele AEP, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, spune că numărul nu este ”satisfăcător”, în condiţiile în care sunt peste cinci milioane de români în străinătate. ”M-aş fi aşteptat ca cel puţin cei 400.000 care au votat la alegerile europarlamentare să se înregistreze”, a spus Constantin-Florin Mituleţu-Buică.

Foto: roaep.ro

Conducerea AEP a prezentat, vineri, într-o conferinţă de presă, ultimele date despre pregătirea pentru alegerile prezidenţiale.

Preşedintele AEP, Constantin-Florin Mituleţu- Buică, a precizat că în prezent sunt pregătite Hotărârile de Guvern şi deciziile AEP cu privire la procesul organizatoric, calendarul de acţiuni şi deciziile privind cheltuielile.

"Încă strângem informaţii de la ministere şi aşteptăm rectificarea bugetară cu privire la sumele pe care putem să le cheltuim", a spus preşedintele AEP, care a precizat, însă, că întârzierea rectificării bugetare nu afectează pregătirea alegerilor.

Constantin-Florin Mituleţu- Buică a precizat că numărul persoanelor care s-au preînregistrat pe platforma www.votstrainatate.ro pentru a vota la alegerile prezideniale a depăşit 10.000.

"Noi promovăm votul prin corespondenţă (...) care este una dintre măsurile de vot la distanţă care au avut un rezultat foarte bun în 2016", a mai spus preşedintele AEP, care a explicat că 5.300 de persoane au solicitat să voteze în secţii de votare.

Mituleţu- Buică a explicat că un vot prin corespondenţă costă 25 de euro, în timp ce unul la secţia de votare costă 50 de euro.

Preşedintele AEP spune că numărul celor înscrişi pentru a vota nu este "satisfăcător".

"Nu este satisfăcător când avem informaţii că sunt cinci milioane de cetăţeni în afară. (...) M-aş fi aşteptat ca cel puţin cei 400.000 care au votat la alegerile europarlamentare să se înregistreze", a mai spus Constantin-Florin Mituleţu-Buică, care i-a îndemnat pe românii din afara ţării să se înregistreze, în caz contrar statul neputând să le garanteze dreptul la vot.

Întregistrarea se poate face până în 11 septembrie.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
AEP alegeri diaspora alegerile prezidenţiale 2019 vot diaspora
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8026
RON
23 Feb
noapte 0 °
zi 12 °
Ultimele joburi adaugate
24 H