Aleksei Navalnîi, atac devastator la Putin: „Va rămâne în istorie ca Vladimir care pune Otravă în Chiloţi”

Statele Unite, Uniunea Europeană şi Marea Britanie au cerut eliberarea lui Aleksei Navalnîi, condamnat marţi la trei ani şi jumătate de închisoare, însă Ministerul Rus de externe, le-a transmis “să nu intervină în treburile interne, ale unui stat suveran”.

03 feb. 2021, 21:14
Aleksei Navalnîi, atac devastator la Putin: „Va rămâne în istorie ca Vladimir care pune Otravă în Chiloţi”

Verdictul împotriva lui Aleksei Navalnîi a fost marcat de proteste spontane, soldate cu peste 1.400 de arestări. Opozantul rus a declarat de la bun început că nu recunoaşte legalitatea procesului, pe care l-a considerat un “circ”, dar a făcut şi o prefeţie tăioasă: „Au existat Alexandru Eliberatorul şi Iaroslav cel Înţelept. Putin va rămâne în istorie drept Vladimir cel care pune Otravă în Chiloţi”.

Navalny are ţi o explicaţie pentru ceea ce i se întâmplă, „Toate astea au loc din cauza urii şi a fricii unui singur om, pe care l-am ofensat de moarte prin simplul fapt că am supravieţuit tentativei de asasinat pe care a ordonat-o„, mai spune opozantul lui Vladimir Putin, citat de inquirer.com.

Citeşte şi Aleksei Navalnîi a fost condamnat la 3 ani şi jumătate de închisoare. Lovitură grea pentru opozantul lui Putin

Aleksei Navanîi nu şi-a făcut iluzii în privinţa verdictului, dar n-a scăpat ocazia de a-i îndemna pe ruşi să continue protestele. „Nu contează cum se termină pentru mine acest anume proces. M-ar putea întemniţa pe alte acuzaţii. Ideea este: arestezi unul, sperii milioane. Sper că ruşilor să nu le fie frică. Asta nu e o demonstraţie de forţă! Toată paza asta, cuşca în care sunt ţinut, sunt o demonstraţie de slăbiciune! Nu poţi întemniţa sute de mii şi milioane de oameni„.

Susţinătorii lui Aleksei Navalnîi s-au adunat cu miile în faţa tribunalului, şi în centrul Moscovei, pentru a protesta. Peste o mie dintre ei au fost arestaţi de forţele de securitate prezente din nou masiv pe străzi, iar colaboratorii lui Aleksei Navalnîi cer liderilor occidentali să riposteze prin sancţiuni severe.

Citeşte şi Vladimir Putin neagă că palatul de pe malul Mării Negre, prezentat de opozantul Alexei Navalnîi, i-ar aparţine

O instanţă judiciară din Moscova a decis marţi seara condamnarea la trei ani şi şase luni de închisoare a lui Aleksei Navalnîi, liderul opoziţiei ruse, pentru încălcarea condiţiilor unei sentinţe de condamnare cu suspendare.