Alep: Luptele dintre terorişti şi armata s-au soldat cu cel puţin 70 de morţi

Cel puţin 70 de persoane au fost ucise în mai puţin de 24 de ore la sud-vest de Alep, în luptele dintre trupele regimului de la Damasc şi terorişti din Frontul al-Nusra, afiliat al-Qaida, a anunţat vineri Observatorul sirian pentru Drepturile Omului.

RomaniaTV.net
06 mai 2016, 09:49
Alep: Luptele dintre terorişti şi armata s-au soldat cu cel puţin 70 de morţi

Potrivit ONG-ului, Frontul al-Nusra şi aliaţii săi au preluat vineri dimineaţă localitatea Khan Toumane şi satele din jur, situate în apropiere de Alep.

“Cel puţin 43 de combtanţi ai al-Nusra şi ai aliaţilor lor, printre care un comandant local, şi 30 de (militari – n.r.) ai regimului şi din miliţiile aliate şi-au pierdut viaţa în această luptă”, a anunţat Observatorul, care dispune de o reţea vastă de surse în Siria, informează news.ro.

Citeşte şi Noi atentate în Siria soldate cu zece morţi şi cel puţin 40 de răniţi

Între timp, un armistiţiu temporar, impus în urma presiunilor SUA şi Rusia, era încă respectat vineri, însă va expira marţi dimineaţă.

Joi, cel puţin 28 de oameni, inclusiv femei şi copii, au fost ucişi într-un raid asupra unei tabere de refugiaţi din provincial Idlib, aflată în nordul ţării. Deocamdată nu este clar cine a lansat atacul.