În jur de jumătate de milion din români sunt alergici la ambrozie, iar lunile în care această plantă își atinge perioada maximă de polenizare sunt august și septembrie.
:format(webp):quality(80)/https://www.romaniatv.net/wp-content/uploads/2022/06/Ambrozie-e1631714172823.jpg)
Ambrozia e unul dintre alergenii cel mai des răspândiți în țara noastră. Viețile celor care sunt alergici la această plantă sunt compelt date peste cap. O mulțime de români ajung la medic pentru a-și trata această alergie la ambrozie, iar numărul lor este în continuă creștere.
Semnințele de ambrozie încolțesc primăvară, la fel ca majoritatea plantelor, iar de la jumătatea lunii iulie până la final de septembrie ambrozia produce o cantitate mare de polen. Polenul e răspândit în aer pe distanțe lungi și în acest fel chiar și persoanele care nu locuiesc în preajma unor zone populate de această plantă pot să fie afectate.
Cum se manifestă alergia la ambrozie
- Strănut repetat
- Mâncărimi la nivelul nasului și ochilor
- Congestie nazală (nas înfundat)
- Secreții nazale apoase
- Anosomie (pierderea mirosului)
- Cefalee
- Somnolență
- Ochi iritați
- Lăcrimare excesivă.
Alergia la ambrozie poate duce inclusiv la rinită alergică sezonieră, care poate apărea atât la persoanele adulte, cât și la copii mici. De asemenea, poate favoriza apariția astmului, iar simptomele sunt: dificultăți de respirație și/ sau respirație șuierătoare (wheezing), episoade de tuse.
Tratamente naturiste
De regulă, când vă confruntați cu o asemenea alergie și aveți simptome pe care nu le puteți suporta, e de preferat să vă adresați medicului alergolog care să vă dea un tratament. Dacă, totuși, nu vreți să mergeți la medic și preferați să urmați un tratament naturist, iată câteva sugestii:
- Extractul de urzică – poate fi de ajutor pentru prevenirea simptomelor de rinoree, mâncărime la nivelul nasului și al ochilor.
- Vitamina C – stimulează sistemul imunitar și este un antihistaminic natural.
- Fructele roșii – precum merele și strugurii roșii au quercetina, un antioxidant natural, ce poate împiedica eliberarea histaminei în organism.
- Ananasul – conține o substanță numită bromelaină, un antiinflamator puternic, capabil să calmeze edemul, la nivelul sinusurilor.
- Eucaliptul – are acțiuni extraordinare asupra tusei, fiind și un antioxidant și antiinflamator cu acțiuni puternice.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20