Alergic la Crăciun

Un băieţel de 3 ani din Worcester nu poate simţi bucuria Sărbătorilor de iarnă pentru că dulciurile cu alune, jucăriile şi chiar bradul de Crăciun îi pot provoca alergii fatale.

RomaniaTV.net
19 dec. 2011, 13:02
Alergic la Crăciun

Pe Charlie Smith, pericolul îl pândeşte la tot pasul în această perioadă a anului, din cauza reacţiilor alergice foarte puternice pe care le manifestă faţă de anumite alimente şi obiecte. De pildă, el poate ajunge la spital nu numai dacă mănâncă o alună, ci chiar dacă îl atinge pe cel care a mâncat-o.
Familia Smith a uitat şi de bradul de Crăciun, pentru că acesta i-a provocat micuţului o criză puternică de astm. Dar şi bradul artificial este riscant pentru el dacă are vreun pic de praf. Cel mai rău face însă la alune. Din această cauză nu poate mânca nici ciocolată sau alte dulciuri care conţin alune.
Problemele lui Charlie au început când avea 1 an şi jumătate,  dezvăluie publicaţia Daily Mail. „Stătea pe genunchii tatălui meu, în timp ce el mânca alune. Deodată, Charlie a sărit din breţele lui şi a început să se scarpine atât de tare, încât s-a zgâriat până la sânge. Era îngrozitor. Nu înţelegeam ce i se întâplă şi nu ne-am gândit niciun pic la alune. L-am dus repede la baie, l-am spălat şi i-am dat un antihistaminic, apoi i-am uns pielea cu cremă”, a povestit mama băieţelului.
Când medicii l-au consultat la spital, au aflat că băiatul este extrem de alergic la alune, astfel încât face reacţie şi dacă îl atinge cineva care a mâncat alune. Este alergic şi la părul animalelor, astfel încât familia băieţelului a fost nevoită să dea pisica pe care o avea. Cel mai dezolant este însă faptul că alergia lui Charlie nu are leac. Cel puţin deocamdată.