Alertă aeriană în toată Ucraina! Armata lui Putin lansează atacuri brutale și lasă orașe întregi în frig și întuneric

Rușii au lansat atacuri cu rachete în toată Ucraina, inclusiv la Kiev, Odesa, Poltava, Jytomyr, Harkov și Sumy. Infrastructura energetică a țării este la pământ, în timp ce bombardamentele rușilor lasă sute de mii de oameni în frig și beznă.
Alina Costache
16 dec. 2022, 10:12
Alertă aeriană în toată Ucraina! Armata lui Putin lansează atacuri brutale și lasă orașe întregi în frig și întuneric

Ucraina afirmă luni că Rusia a declanșat un nou atac cu rachete! Armata rusă a lansat un nou raid de atacuri, cu peste 60 de rachete în mai multe zone ale Ucrainei.

Alarmele au sunat inclusiv la Kiev, iar autoritățile ucrainene i-au îndemnat pe oameni să rămână în adăposturi, în timp ce sirenele de raid aerian sunau în toată țara.

Citiți și: Rusia plănuiește să atace Kievul. Moscova pregătește 200.000 de militari pentru a-i trimite în Ucraina

Sirenele de raid aerian au sunat vineri în toată Ucraina, potrivit șefului adjunct al Oficiului Prezidențial, Kyrylo Timosenko, potrivit CNN.

„Nu ignorați alarma de raid aerian, rămâneți în adăposturi”, a scris Timoșenko pe Telegram.

De asemenea, guvernatorul regiunii Mykolaiv, Vitaliy Kim, a raportat, în această dimineață, că forțele ruse au lansat aproximativ 60 de rachete.

Rușii bombardează orașe precum Kiev, Odesa, Poltava, Jytomyr, Harkov și Sumy.

De asemenea, rușii au făcut prăpăd și în zona Irmino, un oraş din regiunea Lugansk ocupată de Rusia. Imaginile cu explozia de proporţii au fost postate pe Twitter.

Rusia a lansat o serie de lovituri împotriva Ucrainei încă din octombrie, care au deteriorat sistemul energetic și infrastructura civilă, provocând întreruperi masive de curent.

Președintele Volodomir Zelenki, a anunțat că Rusia a bombardat Hersonul de peste 16 ori într-o singură zi.

„Regiunea Harkov a fost din nou bombardată. Atacurile brutale ale Rusiei continuă în Donbas. Ei nu pot învinge armata noastră, așa că distrug fizic fiecare oraș și sat”, a transmis Zelenski pe pagina sa de Facebook.

Atacurile Rusiei asupra rețelei electrice a Ucrainei vizează întreaga populație care surpaviețuiește în frig și întuneric.

SUA a decis recent să livreze sisteme de rachete Patriot către Ucraina, fiind cel mai eficient sistem de arme defensive cu rază lungă de acţiune trimis în Ucraina.

Nu este clar câte lansatoare de rachete vor fi trimise, dar o baterie Patriot tipică include un set de radare ce detectează şi urmăreşte ţintele, computere, echipamente de generare a energiei, o staţie de control şi până la opt lansatoare, fiecare conţinând patru rachete gata de tragere, precizează CNN.

Oficialii de la Kremlin au avertizat, joi seară, că vor fi „consecinţe” dacă Statele Unite confirmă acţiunea „provocatoare” de trimitere a sistemelor antiaeriene de tip Patriot în Ucraina.

Citiți și: Război în Ucraina. Putin pregăteşte lovitura de graţie: „Nu va exista acord de încetare a focului de Anul Nou” Ar putea fi folosite arme nucleare

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!