Alertă aeriană în toată Ucraina! Armata lui Putin lansează atacuri brutale și lasă orașe întregi în frig și întuneric

Rușii au lansat atacuri cu rachete în toată Ucraina, inclusiv la Kiev, Odesa, Poltava, Jytomyr, Harkov și Sumy. Infrastructura energetică a țării este la pământ, în timp ce bombardamentele rușilor lasă sute de mii de oameni în frig și beznă.

16 dec. 2022, 10:12
Alertă aeriană în toată Ucraina! Armata lui Putin lansează atacuri brutale și lasă orașe întregi în frig și întuneric

Ucraina afirmă luni că Rusia a declanșat un nou atac cu rachete! Armata rusă a lansat un nou raid de atacuri, cu peste 60 de rachete în mai multe zone ale Ucrainei.

Alarmele au sunat inclusiv la Kiev, iar autoritățile ucrainene i-au îndemnat pe oameni să rămână în adăposturi, în timp ce sirenele de raid aerian sunau în toată țara.

Citiți și: Rusia plănuiește să atace Kievul. Moscova pregătește 200.000 de militari pentru a-i trimite în Ucraina

Sirenele de raid aerian au sunat vineri în toată Ucraina, potrivit șefului adjunct al Oficiului Prezidențial, Kyrylo Timosenko, potrivit CNN.

„Nu ignorați alarma de raid aerian, rămâneți în adăposturi”, a scris Timoșenko pe Telegram.

De asemenea, guvernatorul regiunii Mykolaiv, Vitaliy Kim, a raportat, în această dimineață, că forțele ruse au lansat aproximativ 60 de rachete.

Rușii bombardează orașe precum Kiev, Odesa, Poltava, Jytomyr, Harkov și Sumy.

De asemenea, rușii au făcut prăpăd și în zona Irmino, un oraş din regiunea Lugansk ocupată de Rusia. Imaginile cu explozia de proporţii au fost postate pe Twitter.

Rusia a lansat o serie de lovituri împotriva Ucrainei încă din octombrie, care au deteriorat sistemul energetic și infrastructura civilă, provocând întreruperi masive de curent.

Președintele Volodomir Zelenki, a anunțat că Rusia a bombardat Hersonul de peste 16 ori într-o singură zi.

„Regiunea Harkov a fost din nou bombardată. Atacurile brutale ale Rusiei continuă în Donbas. Ei nu pot învinge armata noastră, așa că distrug fizic fiecare oraș și sat”, a transmis Zelenski pe pagina sa de Facebook.

Atacurile Rusiei asupra rețelei electrice a Ucrainei vizează întreaga populație care surpaviețuiește în frig și întuneric.

SUA a decis recent să livreze sisteme de rachete Patriot către Ucraina, fiind cel mai eficient sistem de arme defensive cu rază lungă de acţiune trimis în Ucraina.

Nu este clar câte lansatoare de rachete vor fi trimise, dar o baterie Patriot tipică include un set de radare ce detectează şi urmăreşte ţintele, computere, echipamente de generare a energiei, o staţie de control şi până la opt lansatoare, fiecare conţinând patru rachete gata de tragere, precizează CNN.

Oficialii de la Kremlin au avertizat, joi seară, că vor fi „consecinţe” dacă Statele Unite confirmă acţiunea „provocatoare” de trimitere a sistemelor antiaeriene de tip Patriot în Ucraina.

Citiți și: Război în Ucraina. Putin pregăteşte lovitura de graţie: „Nu va exista acord de încetare a focului de Anul Nou” Ar putea fi folosite arme nucleare