Alertă aeriană în toată Ucraina. Rusia bombardează infrastructura energetică VIDEO

Ministerul rus al Apărării afirmă că forţele sale au respins eforturile trupelor ucrainene de a avansa în regiunile Doneţk, Herson şi Mykolaiv.

16 oct. 2022, 18:09

Forțele armate ruse au lansat din nou atacuri cu rachete asupra obiectivelor de infrastructură energetică din Ucraina, a raportat Ministerul Apărării al Federației Ruse, anunță Rosbalt, potrivit Rador.

Potrivit comunicatului ministerului, atacurile au fost efectuate asupra obiectelor de infrastructură militară și de infrastructură energetică din Ucraina. Scopurile atacurilor au fost atinse, iar toate obiectele vizate au fost atacate, a subliniat Ministerul rus al Apărării.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Vladimir Putin, a declarat pentru Agenţia de presă RIA NOVOSTI că asistența NATO acordată pentru Ucraina complică semnificativ situația. A fost anunțată o alertă de raid aerian în toată Ucraina, din cauza unor posibile atacuri cu rachete.
Zelenski: Pierderile duşmanului privind oamenii ucişi se apropie de 65.000, atâţia şi-au dat viaţa pentru posibilitatea ca o mână de oameni de la Kremlin să ignore realitatea
Rusia neagă că a vizat civili în ceea ce numeşte ”operaţiune militară specială” din Ucraina, pe care a lansat-o pe 24 februarie.

Rusia a declarat că forţele sale au menţinut poziţii în timpul ”luptelor aprige” din regiunea Herson şi au dat, de asemenea, lovituri asupra poziţiilor ucrainene din regiunea Doneţk.

În regiunea Harkov din Ucraina, Rusia a declarat că a distrus trei obuziere fabricate de SUA şi un punct de trecere pe râul Oskil, înfiinţat de forţele ucrainene pentru a muta rezervele şi muniţia. Râul se varsă spre sud în Siversky Doneţ, care şerpuieşte prin Donbas.

Belarus: Puţin sub 9.000 de soldaţi ruşi vor fi staţionaţi în ţară, ca parte a unei ”grupări regionale” de forţe pentru protejarea graniţelor

Ministerul Apărării de la Minsk a declarat duminică că puţin sub 9.000 de soldaţi ruşi vor fi staţionaţi în Belarus, ca parte a unei ”grupări regionale” de forţe, pentru a-şi proteja graniţele, transmite Reuters.

Război în Ucraina. Se dau lupte grele în regiunile anexate. Zelenski: „Din păcate, există distrugeri şi victime”

”Primele trenuri de trupe cu militari ruşi care fac parte din (gruparea regională) au început să sosească în Belarus”, a scris pe Twitter Valeri Revenko, şeful departamentului de cooperare militară internaţională al Ministerului Apărării.

”Relocarea va dura câteva zile. Numărul total va fi puţin mai mic de 9.000 de oameni”, a mai spus acesta. Mai multe informaţii vor fi furnizate la un briefing pentru ataşaţii militari, a adăugat el. Preşedintele belarus Alexandru Lukaşenko a declarat săptămâna trecută că trupele sale se vor desfăşura cu forţele ruse în apropierea graniţei cu Ucraina, invocând ceea ce a spus că sunt ameninţări din partea Ucrainei şi a Occidentului.