Zelenski: Pierderile duşmanului privind oamenii ucişi se apropie de 65.000, atâţia şi-au dat viaţa pentru posibilitatea ca o mână de oameni de la Kremlin să ignore realitatea

Volodimir Zelenski a afirmat, în mesajul transmis sâmbătă seară, că Ucraina beneficiază de un nou pachet de asistenţă pentru apărare din parte SUA, în valoare de 725 de milioane de dolari.

16 oct. 2022, 08:40
Zelenski: Pierderile duşmanului privind oamenii ucişi se apropie de 65.000, atâţia şi-au dat viaţa pentru posibilitatea ca o mână de oameni de la Kremlin să ignore realitatea

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, afirmă că pierderile Rusiei în ceea ce priveşte oamenii ucişi se apropie de 65.000, acesta fiind numărul ruşilor care ”şi-au dat viaţa pentru posibilitatea ca o mână de oameni de la Kremlin să ignore realitatea”. Doar victoriile reale ale Ucrainei, doar apărarea acesteia de către lumea liberă faţă de teroarea şi şantajul ruseşti – protecţie prin sancţiuni, protecţie prin ajutor pentru Ucraina – doar mutarea completă a ocupanţilor de pe pământul ucrainean şi demontarea capacităţilor agresive ale statului terorist – toate astea sunt calea spre pace. Pacea va deveni posibilă când teroarea sa devine imposibilă pentru Rusia

Război în Ucraina. Se dau lupte grele în regiunile anexate. Zelenski: „Din păcate, există distrugeri şi victime”
Volodimir Zelenski a afirmat, în mesajul transmis sâmbătă seară, că Ucraina beneficiază de un nou pachet de asistenţă pentru apărare din parte SUA, în valoare de 725 de milioane de dolari, fiind vorba despre muniţie pentru HIMARS şi artilerie, armte anti-tanc, rachete anti-radar.

”Facem totul pentru a reduce capacitatea ocupanţilor, abilitatea armatei ruse de a răspândi teroare pe pământul ucrainean. Distrugem în mod constant logistica teroriştilor, depozitele şi cartierele lor generale. Pierderile totale ale duşmanului în ceea ce priveşte oamenii ucişi se apropie de 65.000. Atât de mulţi cetăţeni ai Rusiei şi-au dat viaţa pentru posibilitatea ca o mână de oameni de la Kremlin să ignore realitatea”, a subliniat el.

Preşedintele Ucrainei a adăugat că, potrivit felului în care continuă ”operaţiunea de îngropare” rusească, se poate spune că nici măcar 100.000 de cetăţeni ruşi morţi nu vor determina Kremlinul să se gândească puţin.

”Doar victoriile reale ale Ucrainei, doar apărarea acesteia de către lumea liberă faţă de teroarea şi şantajul ruseşti – protecţie prin sancţiuni, protecţie prin ajutor pentru Ucraina – doar mutarea completă a ocupanţilor de pe pământul ucrainean şi demontarea capacităţilor agresive ale statului terorist – toate astea sunt calea spre pace. Pacea va deveni posibilă când teroarea sa devine imposibilă pentru Rusia”, a continuat Zelenski.

Elita rusă așteaptă o schimbare a puterii la Kremlin după prelungirea războiului din Ucraina. „Toată lumea așteaptă altceva decât ceea ce se întâmplă acum. Se coace timpul pentru o schimbare a sistemului politic”

El a menţionat că, sâmbătă şi vineri, mai multe regiuni ale ţării au fost ţinta atacurilor ruseşti, în special cu rachete şi drone iraniene, unele fiind însă doborâte.

”Dar, din nefericire, nu toate. Din nefericire, sunt distrugeri şi victime. Donbas, Zaporojie, regiunea Nikolaiv, regiunea Harkov, regiunea Sumî, regiunea Kiev, regiunea Dnipro şi alte regiuni din ţara noastră… Facem totul pentru a doborî mai multe rachete ale duşmanului şi drone, pentru a neutraliza mai multe poziţii de atac ale armatei ruse. Şi cu siguranţă va veni ziua când statul nostru va putea să îşi îndeplinească misiunea sută la sută”, a arătat el.

Preşedintele Ucrainei le-a mulţumit celor care îndepărtează consecinţele ”atacurilor teroriste” ale Rusiei: angajaţilor din energie, ai serviciilor de urgenţă, autorităţi locale, muncitori în construcţii, angajaţi ai poliţiei, oficiali guvernamentali.

”Deşi în unele oraşe şi districte companiile de electricitate sunt încă forţate să limiteze alimentarea cu electricitate pentru a menţine stabilitatea sistemului, facem şi vom face totul pentru a restabili capacităţile tehnice pentru livrare. De asemenea, în zonele eliberate din regiunile Harkov, Herson şi Doneţk (la Lîman, Sviatohirsk) lucrăm pentru a restabili ordinea, serviciile sociale şi medicale, alimentarea cu energie, comunicaţiile, alimentarea cu apă şi gaze, unde este posibil”, a explicat Zelenski.

El a spus că le este recunoscător tuturor celor care le redau ucrainenilor viaţa normală. ”Operaţiunile active continuă în diferite zone ale frontului. O situaţie foarte dificilă rămâne în regiunea Doneţk şi regiunea Lugansk. Cea mai grea este direcţia Bakhmut, ca şi în zilele anterioare. Ne menţinem poziţiile. În general, în est şi sud, facem totul pentru a-i face pe ocupanţi să simtă că nu au nicio perspectivă. Indiferent pe cine trimit să lupte împotriva noastră, se va termina tot cu o înfrângere pentru ei”, a susţinut el.

El le-a amintit cetăţenilor ruşi care nu vor să participe la acest ”război criminal”, dar care sunt trimişi la război, că au posibilitatea de a se preda ucrainenilor şi a-şi salva astfel viaţa. ”Ucraina va lua înapoi cu siguranţă tot ce îi aparţine”, a mai arătat Zelenski.