Alertă alimentară în Danemarca: Orezul cu arsenic este periculos pentru copii şi cancerigen

Autorităţile daneze pentru siguranţă alimentară au avertizat miercuri părinţii împotriva consumului de prăjituri cu orez şi a laptelui de orez de către copii din cauza concentraţiei de arsenic. Produsele pe bază de orez devin astfel periculoase pentru sănătate dacă sunt consumate în exces.

RomaniaTV.net
15 mai 2013, 20:43
Alertă alimentară în Danemarca: Orezul cu arsenic este periculos pentru copii şi cancerigen

Orezul conţine în mod natural arsenic anorganic, iar ‘persoanele care consumă zilnic alimente cu arsenic anorganic prezintă un risc crescut de cancer’, au explicat autorităţile pe site-ul lor.

Specialiştii danezi îi îndeamnă pe părinţi ‘să acorde o atenţie deosebită’ alimentaţiei copiilor, din cauza greutăţii lor.

‘Evitaţi băuturile pe bază de orez şi laptele de orez’, precum şi să daţi în fiecare zi copiilor cereale cu orez expandat, au subliniat autorităţile citate.

Danemarca a lansat noi teste pentru alte produse pe bază de orez pentru a determina concentraţia lor de arsenic anorganic, cum ar fi tăiţeii de orez. Rezultatele analizelor urmează să fie date publicităţii în luna iulie.

Prezenţa arsenicului în orez atrage atenţia din ce în ce mai mult. În septembrie, autorităţile americane pentru siguranţă alimentară (FDA) au anunţat că vor efectua analize pentru a stabili pericolul reprezentat de orez şi alimentele care îl conţin.