Alertă alimentară. Ingredient de bază în conservele de iarnă, retras de la vânzare

ANPC anunță retragerea de la vânzare a unui produs consumat frecvent de români, dintr-un mare lanț de magazine din România.

05 oct. 2022, 21:18
Alertă alimentară. Ingredient de bază în conservele de iarnă, retras de la vânzare

Alertă alimentară în magazinele LIDL. ANPC a decis să retragă de la vânzare un lot de oţet după ce s-a stabilit că acesta conţinea acid acetic şi apă şi nu provine din vin, aşa cum era prezentat.

Alertă alimentară. Oţet retras de la vânzare din LIDL

Citeşte şi Chipsuri retrase de la vânzare din magazine. O nouă alertă alimentară de la ANSVSA

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor anunţă că în urma verificărilor desfăşurate cu aproximativ 3 luni în urmă în lanţul de magazine Lidl au fost prelevate probe din produsul „Oţet din Vin Seineana”, Lot 1/ 17.05.2022, în vederea determinării de către un laborator acreditat a prezenţei acidului acetic în produs.

Iniţial, inspectorii de la Protecţia Consumatorilor  au oprit lotul de oţet temporar de la comercializare până la finalizarea controlului.

„În urma analizării probelor depuse la laborator, s-a constatat că produsul prezentat şi vândut consumatorilor ca provenind din vin, nu are nicio legătură cu acesta, fiind de fapt o soluţie obţinută din acid acetic şi apă”, au transmis reprezentanţii ANPC.

Asrfel, măsura opririi temporare de la comercializare a fost transformată de comisarii ANPC în cea de oprire definitivă de la comercializare şi retragerea din circuitul consumului uman a produsului.

„Am convingerea că, până la urmă, toţi marii operatori economici înţeleg că suntem în aceeaşi tabără. Vrem consumatorii mulţumiţi, la adăpost de orice pericol şi încrezători în produsele şi serviciile puse pe piaţă. Iată o dovadă în plus că trebuie să strângem rândurile şi să verificăm umăr la umăr toate produsele aflate pe raft. Falşii producători şi cei ce se dovedeşte a avea intenţii rele trebuie eliminaţi de pe piaţă, împreună cu produsele sau serviciile lor. Toţi furnizorii trebuie auditaţi şi suntem la dispoziţia celor ce ne solicită sprijinul în acest sens”, a declarat Horia Constantinescu, preşedintele ANPC.

Citeşte şi Produs adorat de copii, retras de pe piaţă de Carrefour. Alertă alimentară de la ANSVSA