Alertă! ANAF începe CONTROALELE de la 1 mai. Amenezi între 8.000 şi 10.000 de lei. Nimeni nu scapă

Veşti proaste în România începând cu data de 1 mai, după ce ANAF a anunţat că va porni controalele peste tot în ţară. Cine sunt cei vizaţi vedeţi în rândurile de mai jos. 

RomaniaTV.net
30 apr. 2019, 06:45
Alertă! ANAF începe CONTROALELE de la 1 mai. Amenezi între 8.000 şi 10.000 de lei. Nimeni nu scapă

De la 1 mai, ANAF începe să dea amenzi. Sunt vizate persoanele care desfășoară activități în comerț și nu respectă regulile. Comercianții care nu și-au comandat noi case de marcat cu jurnal electronic vor primi amenzi uriașe de la ANAF. Mai mult, activitatea acestora va fi suspendată.

LISTA DATORNICI inventaţi de ANAF. Mii de români cu dările la zi s-au trezit cu somaţii de plată

„Dacă de la 1 mai 2019 inspectorii antifraudă vor constata încălcarea obligației de dotare cu noile case de marcat cu jurnal electronic, vor aplica amendă de la 8.000 la 10.000 de lei și vor suspenda activitatea economică în punctul de lucru al operatorului economic până la dotarea cu aparat de marcat electronic fiscal și prezentarea dovezii de plată a amenzii, cu excepția situațiilor în care se constată că operatorul economic a comandat deja necesarul de aparate de marcat electronice fiscale cu jurnal electronic și a solicitat instalarea acestora”, se arată în comunicatul Ministerului Finanțelor Publice.

Companiile sunt obligate să-și schimbe vechile case de marcat cu unele noi.

„Acțiunea de control tematic, dispusă de MFP, este determinată de diferența foarte mare dintre numărul de 504.966 de aparate de marcat înregistrate în sistemul informativ al Fiscului și puse pe piață și numărul de 344.020 de aparate de marcat puse în funcțiune la contribuabili. De asemenea, în luna martie, comparativ cu luna februarie, a fost înregistrată scăderea cu circa 39% a numărului aparatelor de marcat instalate la contribuabili și cu circa 20% a numărului aparatelor de marcat înregistrate de distribuitorii autorizați în sistemul Fiscului”, este explicat în comunicat.

ANAF loveşte din nou. Cum i-a păcălit instituţia pe români 

Inspectorii ANAF nu sunt deloc înțelegători având în vedere că pe piață există stocuri de aparate noi și n-au mai fost semnalate probleme la instalări.

Fiscul poate aplica amenezi cuprinse între 8.000 și 10.000 de lei. În mod normal, companiile mari și mijlocii ar fi trebuit să-și înlocuiască casele de marcat până la 1 iunie 2018, iar cele mici până la 1 august anul trecut.