ALERTĂ ANM: COD GALBEN DE POLEI şi ger. Zeci de trenuri ANULATE – UPDATE

Gerul persistă în întreaga ţară. Va ninge, dar vor fi și perioade în care se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ploaie cu depunere de polei. În aceste momente sunt în vigoare mai multe avertizări cod galben de tip nowcasting de polei şi precipitaţii mixte în multe judeţe din sudul şi sud-vestul ţării. Zeci de trenuri au fost anulate şi vineri, iar mai multe drumuri judeţene sunt încă închise din cauza vremii.

02 mart. 2018, 05:49
ALERTĂ ANM: COD GALBEN DE POLEI şi ger. Zeci de trenuri ANULATE – UPDATE

Meteorologii au anunţat că până duminică la ora 10.00, temporar vor fi precipitații în majoritatea regiunilor. Va ninge, dar vor fi și perioade în care se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ploaie cu depunere de polei, în special în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Banat și pe arii mai restrânse în restul teritoriului.

Ninsorile vor fi moderate cantitativ, îndeosebi în sud-vestul țării, iar în zona Munților Banatului și în cea de vest a Carpaților Meridionali se va depune strat nou de zăpadă mai consistent.
Temporar intensificări ale vântului vor fi în sudul Banatului, unde rafalele vor atinge în general 55…60 km/h, precum și în zona montană înaltă, cu viteze de 70…90 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada. Unele intensificări ale vântului, dar la cote mai reduse, de 40…50 km/h, vor fi și în regiunile extracarpatice.

Vineri, meteorologii au emis mai multe avertizări cod galben de tip nowcasting de polei, precipitaţii mixte.

COD GALBEN: valabil de la ora 23:30 până la ora 2:00

Județul Mehedinţi: zona joasă;
Județul Vâlcea: zona joasă;
Județul Olt;
Județul Gorj: zona joasă;
Județul Dolj;

Se vor semnala : local polei
Fenomene asociate : precipitaţii predominant sub formă de ploaie

COD GALBEN, valabil de ora 22:00 până la ora 0:00

Județul Arad;
Județul Bihor;

Se vor semnala : Local polei
Fenomene asociate : Precipitații mixte

 

Circulaţia în aproape toată ţara se desfăşoară în condiţii de iarnă, însă carosabilul pe drumurile naţionale şi pe autostrăzi este în mare parte negru, curat şi nu creează probleme de circulaţie, anunţă Centrul Infotrafic, precizând însă că, în continuare, din cauza condiţiilor meteorologice, mai sunt înregistrate nouă drumuri judeţene cu circulaţia oprită. 

CFR Călători a anulat, vineri dimineaţa, peste 50 de trenuri din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, precizând însă că nu sunt trenuri blocate, iar traficul este deschis pe toate magistralele, conform datelor publicate pe pagina de Facebook a companiei.