Alertă ANPC. Alte trei tipuri de măşti care nu protejează de coronavirus

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) anunţă că alte trei alerte privind măşti de protecţie lansate de instituţie au fost validate de sistemul RAPEX. 

05 mart. 2021, 13:05
Alertă ANPC. Alte trei tipuri de măşti care nu protejează de coronavirus

Alertă ANPC privind măştile neconforme. Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare al Uniunii Europene – RAPEX a validat încă trei alerte din partea României, în ceea ce priveşte măştile aflate la comercializare în ţările Uniunii Europene. Acestea au fost semnalate de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), instituţia abilitată să reprezinte România la nivel european, în cazul alertării pentru produsele nealimentare, se arată într-un comunicat de presă transmis, vineri, de ANPC.

Alertă ANPC. Până în prezent, România este autoarea a 25 de alerte referitoare la măştile comercializate în spaţiul UE.

„Avem toleranţă zero faţă de practicile incorecte ale unora dintre operatorii economici. Suntem extrem de vigilenţi în toate cazurile care prezintă un pericol potenţial pentru viaţa şi sănătatea consumatorilor români”, a declarat Claudiu Dolot, preşedintele ANPC.

OMS, recomandări esenţiale despre măştile textile. „Trebuie să aibă trei straturi de protecţie”
ANPC se află în permanentă alertă în ceea ce priveşte piaţa de bunuri şi servicii, mai ales cele absolut necesare în acestă perioadă marcată de pandemia Covid-19.

ANPC îi avertizează, de asemenea, pe operatorii economici din domeniu ca, înainte de a introduce la comercializare astfel de produse, să consulte site-urile ANPC şi pe cel al Comisiei Europene pentru a se asigura că acestea nu figurează la capitolul „produse interzise comercializării”, astfel încât ca actul comercial să se desfăşoare conform prevederilor legale, cu respectarea drepturilor consumatorilor.

Alexandru Rafila: România a avut o performanță medie în ceea ce privește controlul pandemiei de coronavirus