Alertă ANSVSA: roşii cu multe pesticide în magazine. Ce firme trebuie să evitaţi!

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a descoperit roșii pe care erau reziduuri de pesticide în cantitați uriaşe.

20 ian. 2022, 12:36
Alertă ANSVSA: roşii cu multe pesticide în magazine. Ce firme trebuie să evitaţi!

Alertă alimentară ANSVSA. Când mergeți la cumpărături și vreți să luați roșii, lămâi sau dovlecei, mare atenție! În 2021 au fost retrase de la comercializare 700 de tone de fructe și legume din cauză că aveau o cantitate prea mare de pesticide, iar cele mai multe proveneau din Turcia. Situaţia se repetă şi la începutul anului 2022.

Sc. Fidan Fruct Expert Srl a inițiat retragerea de la comercializare și rechemarea de la oameni a roșiilor vândute în diverse magazine. Conform ANSVSA, tomatele depășeau cantitatea admisă de reziduuri de pesticide: Clorotalonil, Chlorpirifos, anunţă capital.ro

Roșiile proaspete, de origine din Turcia, lot: 60-19, comercializate între 17.12.2021 și 04.01.2022 au fost retrase de la comercializare din aceste magazine: lista completă poate fi accesată aici.

Oamenii care dețin tomate din lotul descris anterior sunt sfătuiți să NU le mănânce, să le arunce la gunoi sau să le aducă înapoi la Sc. Fidan Fruct Expert Srl de lucru din Afumați , Șos. Linia de Centură Dreaptă, Nr 92, Complex SU Market, Stand A21, Județ Ilfov.

afis-rechemare-tomate

Tot în această lună, Carrefour România a venit cu o avertizare pentru cei care au cumpărat portocale. Peste 12 tone de portocale cu pesticide au fost descoperite în România la începutul lui ianuarie, iar Carrefour a decis retragerea acestora de la comercializare. Portocalele, cu reziduuri de pesticide peste limita admisă, au fost distribuite de furnizorul Andros Stil SRL. El a menționat eronat originea portocalelor, așadar pe etichetă apare că acestea sunt din Grecia, când, în realitate, erau din Egipt.

E alertă în magazine! Zeci de tone de lămâi și mandarine pline cu pesticide au ajuns la raft. Avertismentul lansat de șeful ANSVSA
Mihai Ponea, vicepreședintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), este de părere că totul face parte dintr-o schemă de fraudă. În cazul în care după finalizarea anchetei se va constata că într-adevăr este vorba despre o fraudă, atunci vor fi informate și organele abilitate.

Citește și:  O nouă alertă alimentară! Tobă de porc, scoasă de la vânzare de un mare hipermarket!

„Dintr-un lot de 20 de tone de portocale au fost vândute 12,4 tone către un depozit şi diferenţa către alte două judeţe, Dâmboviţa şi Ilfov, iar aceste 12,4 tone s-au dus la Carrefour. Cei de la depozitul care a făcut distribuţia către supermarketuri spun că din eroare umană, când s-a făcut sortarea, deşi ele erau în cutii de Egipt, le-au schimbat în cutii de Grecia şi cu etichete de Grecia. Ele sunt origine Egipt, dar s-au pus la raft cu origine Grecia şi acum şi-au dat seama că a fost o eroare umană!!!

 


loading...
Partenerii noștri