ALERTĂ Criză de vaccin antirabic în spitalele din România

Mai multe instituţii sanitare din ţară au sesizat Academia de Ştiinţe Medicale cu privire la faptul că stocurile de vaccin antirabic s-au epuizat, iar Institutul Cantacuzino nu mai are bani să cumpere altele, lucru care pune în pericol sănătatea oamenilor.

RomaniaTV.net
04 mai 2012, 06:39
ALERTĂ Criză de vaccin antirabic în spitalele din România

Academia de Ştiinţe Medicale a solicitat discutarea problemei vaccinului antirabic în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării. Asta după ce mai multe instituţii sanitare s-au plâns că stocurile sunt pe terminate.

Vaccinul antirabic care era administrat în România celor care aveau nevoie de el era produs de o firmă din Franţa şi distribuit de Institutul Cantacuzino. Din cauza problemelor financiare, institutul nu a mai plătit însă de mai bine de două luni serviciile firmei din Franţa, care a sistat furnizarea de vaccinuri.

Avocatul Poporului a demarat o anchetă în acest caz şi va întocmi un raport special care va fi prezentat Parlamentului şi Guvernului, deoarece, spune el, există pericolul ca, în cazul unei epidemii de rabie, aceasta să nu poată fi ţinută în frâu fără acest vaccin.