ALERTĂ cu BOMBĂ în România. La faţa locului, au apărut genişti, poliţişti, jandarmi şi echipaje SMURD VIDEO

O alertă cu bombă s-a dat, joi dimineaţa, în centrul oraşului Piatra- Neamţ. Din primele informaţii se pare că este vorba despre un rucsac abandonat în zona unei benzinării. Pirotehnicii verifică obiectele suspecte.

19 nov. 2015, 07:27
ALERTĂ cu BOMBĂ în România. La faţa locului, au apărut genişti, poliţişti, jandarmi şi echipaje SMURD VIDEO

UPDATE. 10.28 Un specialist pirotehnist al SRI a îndepărtat obiectele (două la număr: rucsacul şi, din câte se pare, o poşetă) de pe cutia de gaz şi le-a plasat pe trotuar în faţa clădirii poştei (care, apropo, nu a fost evacuată şi este plină de angajaţi). Cu rucsacul, care pare destul de greu, a fost mai dificil. Potrivit zch.ro, specialistul SRI a scăpat poşeta din mână, dar, din fericire, nu au fost urmări. La 10:20, a început „studierea” obiectelor suspecte.

Circulația în zona centrală a orașului Piatra Neamț a fost blocată joi dimineaţa. De la Casa de Cultură până la fostul magazin Gostat mașinile au fost oprite în trafic. La faţa locului au apărut de urgenţă mai mulţi jandarmi, polițişti şi cei de la SMURD.

O alertă cu bombă la o benzinărie din centrul municipiului Piatra Neamț a fost semnalată joi dimineață la 112 de o patrulă de ordine publică.Potrivit zch.ro, a fost vorba vorba despre un rucsac care a fost văzut pe o țeavă de gaz în zona respectivului Peco, pe o cutie de gaz între clădirea unde funcționează Poșta și PECO Petrodava. Un om al străzii, Victor, după cum se recomandă, va fi interogat de SRI, întrucât a spus că rucsacul îi aparţine.

„Patrula de ordine publică a descoperit în imediata vecinătate a stației de carburanți o poșetă și o geantă abandonată suspect. Patrula a făcut sesizare, iar la fața locului s-au deplasat specialiștii pirotehniști și din cadrul SRI. Zona a fost închisă traficului rutier și pietonal”, a declarat subinspector Elena Bulgărea, potrivit Agerpres.

Benzinăria se află în centrul municipiului Piatra Neamț, iar în imediata vecinătate se află blocuri de locuit și un centru comercial. La fața locului a ajuns și subprefectul de Gheorghe Niculai, care a declarat că pe camerele de la Centrul de Calcul se văd două persoane care în jurul orei 5, 47 ar fi avut asupra lor acest tip de genți, dar imaginile sunt neclare.

Au fost vizionate și filmările de la stația PECO, unde nu s-a văzut decât circulația obișnuită, autoritățile au trimis după șeful de tură de la Rompetrol, să-l aducă de acasă pentru amănunte.

Apelul la 112 s-a făcut la ora 7.30 și în continuare sunt așteptați geniștii de la Suceava.

Vezi: Alertă cu bombă: Aterizare de urgenţă a unui avion în Bulgaria