Ameninţarea cu bombă pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti a fost falsă

Update. Ameninţarea cu bombă înregistrată vineri dimineaţa pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti a fost falsă, a anunţat Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

29 apr. 2022, 09:17
Ameninţarea cu bombă pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti a fost falsă

„Verificările efectuate de instituţiile abilitate ale statului s-au încheiat şi s-a constatat că ameninţarea cu bombă a fost falsă. Pasagerii urmează a fi îmbarcaţi, iar aeronava Lufthansa, cu destinaţia Munchen, va decola în cel mai scurt timp”, spun reprezentanţii CNAB.

Știre inițială. Alertă cu bomba la bordul unui avion ce urma să decoleze de pe Aeroportul ”Henri Coandă”. Echipele de securitate verifică bagajele pasagerilor.

O echipă pirotehnică din cadrul Serviciului Român de Informaţii face verificări vineri după ce o persoană a anunţat că la bordul unei aeronave care urma să decoleze de pe Aeroportul „Henri Coandă” a fost plasată o bombă. Pasagerii au fost debarcaţi, iar echiepele de securitate verifică bagajele pasagerilor.

Este vorba despre zborul LH 1655 cu destinaţia Munchen, care era programat la ora 6:00 şi avea la bord 130 de pasageri.

„În această dimineaţă, în jurul orei 06.00, Secţia Regională de Poliţie Transporturi Bucureşti – Serviciul Poliţie Transporturi Aeriene a fost sesizat prin SNUAU 112 cu privire la faptul că, un avion care urma să decoleze de pe aeroportul Henri Coandă Bucureşti va exploda. S-a instituit o celulă de criză formată din specialişti din cadrul Serviciului Român de Informatii şi poliţiştii de la Transporturi Aeriene şi Frontieră”, a anunţat Poliţia Română.

Citeşte şi: Site-urile mai multor instituţii importante din România, atacate de hackeri

„Aeronava a fost parcată la o poziţie izolată în vederea derulării, de către instituţiile abilitate ale statului, a procedurilor specifice de intervenţie în cazul unei ameninţări cu bombă, acestea fiind încă în curs. Pasagerii au fost debarcaţi şi s-a procedat la verificările care se impun în aceste situaţii, în prezent aceştia fiind grupaţi în zona de îmbarcare a terminalului”, a transmis CNAB.

Citeşte şi: Alertă de securitate în Republica Moldova! Ambasada SUA îi avertizează pe cetăţenii americani să plece urgent din Transnistria