Site-urile Guvernului, MApN şi ale altor instituţii importante din România, atacate de hackeri

Paginile de internet ale celor mai importante instituţii din România au fost ţinte ale hackerilor, a anunţat vineri Guvernul României.

29 apr. 2022, 09:06
Site-urile Guvernului, MApN şi ale altor instituţii importante din România, atacate de hackeri

Site-urile mai multor instituţii importante din România au fost atacate de hackeri.

„Astăzi dimineață, accesarea site-urilor gov.ro, mapn.ro si politiadefrontiera.ro, cfrcalatori.ro si a site-ului unei instituții financiare a fost afectată de o serie de atacuri cibernetice de tip DDOS (distributed denial of service).
Specialistii IT de la nivelul structurilor guvernamentale colaborează cu experții institutiilor de specialitate pentru restabilirea accesului și identificarea cauzelor.

Citeşte şi: FBI susţine că a dejucat un atac de proporţii al hackerilor ruşi împotriva a mii de mari companii americane

Accesul către site-ul www.gov.ro a fost refăcut”, a transmis Guvernul României.

La ora 9, în afară de Guvernul României, restul site-urilor atacate de hackeri erau nefuncţionale.

Citeşte şi: Reţele NATO şi armate ale unor state aliate din estul Europei, vizate de hackerii ruşi

MApN a transmis că atacul nu a compromis funcţionarea paginii de internet a instituţiei, ci doar a blocat accesul utilizatorilor, şi că pagina nu conţine baze de date cu caracter sensibil sau clasificat.

„Confirmăm că un atac cibernetic de tip distributed denial of service (DDOS), a fost declanşat, la ora 04.05, asupra site-ului MApN (www.mapn.ro). Atacul nu a compromis funcţionarea paginii de internet a instituţiei, ci doar a blocat accesul utilizatorilor la aceasta.  Facem precizarea că site-ul MApN nu conţine baze de date cu caracter sensibil sau clasificat, iar atacul nu a afectat alte servicii şi reţele informatice ale MApN”, a transmis MApN.

Specialiştii Comandamentului Apărării Cibernetice al MApN (CApC) lucrează la acest moment pentru reluarea funcţionalităţii paginii de internet a ministerului.

Şi reprezentanţii CFR Călători au anunţat că pentru cumpărarea biletelor online clienţii pot acces link-ul https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Itineraries sau aplicația mobilă “CFR Călători mersul trenurilor și bilete online”.