Alertă cu bombă la Gara de Nord şi Aeroportul Otopeni. IGPR: Ameninţarea teroristă nu se confirmă

Două ameninţări cu bomba la gara de Nord şi Aeroportul Otopeni au fost anunţate marţi seară la 112.

RomaniaTV.net
29 ian. 2019, 16:42
Alertă cu bombă la Gara de Nord şi Aeroportul Otopeni. IGPR: Ameninţarea teroristă nu se confirmă

UPDATE: Ameninţarea cu dispozitive explozive de la Aeroportul Otopeni şi de la Gara de Nord nu se confirmă, în urma verificărilor efectuate, informează marţi seara biroul de presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

„Astăzi, în jurul orei 18,00, un bărbat a apelat 112 şi a sesizat faptul că la Gara de Nord şi la Aeroportul Internaţional ‘Henri Coandă’ Bucureşti au fost amplasate dispozitive explozive. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că ameninţarea nu se confirmă”, precizează sursa citată.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) a anunţat, marţi, că la aeroport a fost constituit comitetul de criză, fără a afecta însă programul curselor aeriene.

Ştirea iniţială:

Un bărbat a sunat la 112 și a anunțat că a pus mai multe sticle cu gaz sarin în cele două locații.

Astfel, verificări suplimentare au fost dispuse la terminalul de pasageri al Aeroportului „Henri Coandă”.

„În această seară, la oră 17.40, pe numărul unic de urgenţă 112 a fost primită o ameninţare din partea unui individ care pretindea că a instalat recipiente cu gaz de luptă (sarin) la aeroportul Henri Coandă şi la Gara de Nord. Conform procedurilor în vigoare, la aeroport s-a constituit comitetul de criză, care a analizat situaţia şi a decis măsuri în consecinţă, privind efectuarea unor verificări suplimentare în terminalul de pasageri”, anunţă Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti.