Alertă cu bombă la o fabrică AstraZeneca. Activitatea a fost întreruptă

O fabrică de asamblare a flacoanelor de vaccin AstraZeneca din Wrexham, Țara Galilor, a fost evacuată de teama unui atac cu bombă artizanală.

27 ian. 2021, 20:10
Alertă cu bombă la o fabrică AstraZeneca. Activitatea a fost întreruptă

ALertă cu bombă provocată de un pachet suspect lăsat în incinta complexului industrial. Au fost chemați geniștii care vor detona pachetul suspect în siguranță. Fabrica Wrexham are o capacitate de producție de 300 de milioane de doze pentru vaccin pe an.

Producătorul de vaccinuri Wockhardt UK a declarat că „Experții ne-au sfătuit să evacuăm locația și asta am și făcut”.

Prim-ministrul Mark Drakeford a spus că trupele de poliție și armată lucrează împreună pentru a afla mai multe informații. Până în acest moment, nicio persoană nu a fost rănită.

„Toate autoritățile speciale s-au deplasat la fața locului și s-au implicat rapid în cercetarea situației. În urma sfaturilor experților, am evacuat parțial clădirea și așteptăm investigații amănunțite. Siguranța angajaților și continuitatea activității este foarte importantă pentru noi”, se arată în declarația oferită de Wockhardt UK.

Alertă cu bombă la fabrica AstraZeneca

John Roberts, patronul unei companii care are sediul langa fabrica cu pricina, a declarat ca a auzit o explozie in decursul diminetii, dar nu si-a dat seama de unde vine zgomotul.

„Am auzit o explozie. Am iesit afara, dar nu am vazut nimic. In scurt timp, politia a venit, a blocat drumul si a inceput sa caute in tufisuri”, a declarat John Roberts.

AstraZeneca trebuie să livreze Marii Britanii 100.000 de doze de vaccin și alte sute de milioane Uniunii Europene.

Comisia Europeană și AstraZeneca sunt acum în conflict deschis privind calendarul de livrare, după ce compania anglo-suedeză a anunțat că va distribui mai puține vaccinuri decât era prevăzut inițial, scrie Digi24.

Citeşte şi: Harta restricţiilor COVID în Europa. Noile tulpini ale virusului SARS COV 2 au determinat extinderea restricţiilor